Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Megvédenétek egy roma fiatalt?

Megvédenétek egy roma fiatalt?

Figyelt kérdés
Ha azt látnátok , hogy egy roma fiatalt bántanak - megvernek például este egy buszmegállóban.
2014. jún. 6. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Ha esélyem lenne megvédeni, akkor igen, ha nem, akkor meg elkerülném a bajt,esetleg hívnám a rendőrséget.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy roma-e az illető.

2014. jún. 6. 09:43
 2/7 anonim válasza:
Szituációtól is függ, hogy épp kik vernek kit, és mi okból. Ha úgy látnám helyesnek, akkor megpróbálnék közbeavatkozni hovatartozástól függetlenül.
2014. jún. 6. 09:43
 3/7 anonim válasza:
24%

Bírom ezt a sok álszent embert....

Nem is tudom mikor láttam, meg hol egy videót, amiben tesztelték a lakosságot bizonyos városokban, hogy egy jajveszékelő embernek segítenek-e.

Hát úgy mentek el mellette mint ha ott se lenne. Na meg a szegedi villamosos cigós történet is azt igazolja, hogy itt mindenki megvédené a másikat..

Álszent banda.

2014. jún. 6. 09:53
 4/7 anonim válasza:
Ha igazságtalanul bántanák, akkor igen.
2014. jún. 6. 09:56
 5/7 anonim ***** válasza:

"Bírom ezt a sok álszent embert....

Nem is tudom mikor láttam, meg hol egy videót, amiben tesztelték a lakosságot bizonyos városokban, hogy egy jajveszékelő embernek segítenek-e.

Hát úgy mentek el mellette mint ha ott se lenne. Na meg a szegedi villamosos cigós történet is azt igazolja, hogy itt mindenki megvédené a másikat..

Álszent banda."

Nem vagyok álszent. Írtam, hogy csak akkor segítenék, ha lenne esélyem megvédeni. Ha nekem abból túl nagy negatív következmény származna, akkor nem segítenék. És akkor se segítenék, ha sok más szemtanú is lenne, mert akkor nem érezném, hogy enyém a felelősség.

2014. jún. 6. 10:01
 6/7 anonim válasza:

"Álszent banda."

Nagyon kemény vagy ismeretlenül leszólni másokat...Főleg hogy a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni hogy "igen, tuti segítenék", vagy biztos "hogy nem", tekintve hogy mint írtam, a helyzettől függ. Ha azt látom hogy 10-en rúgnak egy embert, akkor tök felesleges +1 áldozatként odamenni, hívni kell a rendőrséget és kész. De megint más a helyzet 1-1 elleni arányban.

Az sem mindegy, hogy 20-on éves fiatalokról van szó, vagy verekedő kisiskolásokról. Ahogy az sem, hogy az illető kap 1-2 pofont, vagy a földön fekve tapossák és úgymond életveszélyben van.

De a kérdés itt alapvetően arra vonatkozott, hogy a bántalmazott roma...mint mondtam, ha azt látom hogy ok nélkül támadják, akkor az más helyzet, mint ha azért verik el mert épp ellopott valamit, vagy kötekedett.

2014. jún. 6. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:

"más a helyzet 1-1 elleni arányban. "

Mi van? Ha két ember verekszik egymással, akkor mi alapján döntöd el, hogy melyiket vered meg? :D

Esetleg ha arról van szó, hogy egy ember zaklat egy másikat.

2014. jún. 6. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!