Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, miről szól ez...

Mit gondoltok, miről szól ez a vers?

Figyelt kérdés

AMIT NEM LEHET SZAVAKKAL

Síró teher nehezedik rám,

Fájdalom van mindkét oldalon.

Létrejött rémálom, sajnos te vagy,

Most lettél kéretlenül utamon.

Nézlek és nézel, de nem látjuk egymást

Te még túl képtelen, én meg túl hideg

Élet az életben, mégis oly rideg.

Más helyen, máshol, új sors majd vár rád,

Szaladj, te lélek, vissza ne nézz,

Sorsodban távol, pihenj meg máshol,

Hol széles a mosoly és gyengéd a kéz.

Egy perc alatt lettél, egy perc alatt mentél

Időtlen létek múló sora.

Elfúj a szél, mindent mi él,

Lángok hamva, földnek pora.

( Saját költemény )

2014. máj. 25. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy gyerek születéséről, szőlőjéhez kötődő viszonyáról, elválásukról és végül a halálukról.
2014. máj. 25. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet, nagyon eltévedt a benyomásom, de alapvetően két irány ugrik be nekem: egy nemkívánt gyerek örökbeadása ("széles mosoly, gyengéd kéz" várja) vagy abortálása (az utolsó versszak halálra utaló motívumai miatt). Azért áruld majd el, mi a helyes megfejtés, kérlek. Nekem amúgy még tetszik is, bár formai szempontból néhol bele lehetne kötni, ez már valóban megérdemli, hogy versnek nevezzük - ellentétben sok másikkal.
2014. máj. 25. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Jobban belegondolva az első felvetésemnek adnék több esélyt, de inkább nem sorolnék fel mindent, ami az én értelmezésemben arra utal. Ha tovább akarom költeni a vers háttérsztoriját, még az is felmerül, hogy a csecsemőt a váratlan halála előtt nem érezte sajátjának az anyja. Befejezem mielőtt telepötyögném a topicot téves, meddő elméletekkel.:D

(2. voltam)

2014. máj. 25. 13:56
 4/5 anonim válasza:

Szerintem aarról,hogy a gyermek megszületik,ám az anya nem érez iránta szeretetet,ezért eldobja,hagyja,hogy utolérje végső sorsa,a halál.

Bár ha nagyon elvontan nézem,arról is szólhat,hogy lényegében az élet. Nem kérjük,hogy megszülessünk,mégis sokat küzdünk,fájdalmakat élünk át,hogy ne jöjjön el az utolsó napunk. Lehet,hogy nem a szülő,hanem a született az úgyneveztt ''főszereplő'',mert ha felnézünk,képtelenek vagyunk látni azt,akinek az életünket köszönhetjük. Nekem még ez a ,,szaladj te lélek'' rész is megerősíti ezt az elképzelésem, mondhatni nincs helyed köztünk,a menny a te helyed.. nekem az utolsó versszak a haldoklást jelöli,az utolsó pedig a halál,amikor is a lélek elmegy a ''jobb helyre''.

De lehet,hogy csak én gondolom így,meg hogy túl fiatal vagyok/13 éves.../,hogy megértsem,de nekem ez a véleményem.

2014. júl. 1. 17:17
 5/5 anonim válasza:

*úgy is nézhetjük,hagy magát az életet meséli el.

/most nézem,hogy fogalmaztam...xD #4/

2014. júl. 1. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!