Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell iskolákban "undorod...

Miért kell iskolákban "undorodni" a másiktól, hiába nem ápolatlan az illető külseje, csak ronda. Nagyon-nagyon bántó . (? )

Figyelt kérdés

Már pár éve nem járok iskolába, de nem bírom kiverni a fejemből, hogy mi lesz ha az utódom is majd azt éli át amit nekem kellett, illetve mindenkit sajnálok akivel az ilyen fajta csúfolódás megtörténik, bárcsak ne lenne ilyesmi...

Nem igazán tudtam eddig megfogalmazni, de itt olvastam egy másik kérdést, amiben leírták azt amit a mi osztályunkban csináltak a fiúk...

A lányokkal jól megvoltunk, de az összes fiútól egész álló nap hallgattam 1.osztály óta hogy ocsmány vagyok... ezzel nincs semmi baj, de amikor ofőt váltottunk ötödikben, egy nem túl szigorú tanárt kaptunk, és a rondázás oda fejlődött, hogy üvöltöttek rám amikor a közelükben voltam, hogy takarodjak már máshova, mert elkapják azt hogy csúnya vagyok. Volt olyan, hogy szándékosan nekem dobtak valamit, utána belémrúgott az illető, hogy miért értem hozzá a cuccához, most dobhatja ki és utána azt is mondta, hogy a cipőjét is kidobhatja mert hozzám ért (amikor belém rúgott XD) ...Undorodtak tőlem a fiúk. Azt még elviseltem amikor én voltam az osztály rondája, mert egye fene nem azért születtem hogy szép legyek és kész, de már megmozdulni sem lehetett a teremben nehogy hozzá érjek valamihez.

MINDEN ÁLDOTT NAP fürödtem, hajat mostam, másik ruhát vettem fel. 7.osztály előtt pattanásos lettem a nyáron, a nap ki*szott a bőrömmel, 2 napot bementem úgy iskolába és egyszerűen trauma volt, felmondtam.

Tudom hogy most nagyon sajnálom magam, de szeretném tudni, hogy ez egy normális iskolai csúfolódás, vagy megszívtam? Remélem, hogy megszívtam, mert amikor gyerekeket látok a tv-ben mindig az jut eszembe hogy: na ez a szemüveges kislány biztos a kiválasztott mint én voltam... szeretném ha lenne pozitív tapasztalatom közösségekről, de most nincs, egy hónapnál tovább sehova nem jártam iskolába, mert a bőröm rosszabbodik (most lennék 11.es)

2014. máj. 21. 12:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nézd meg ezt a filmet, pont erről szól, szerintem elég megrázó: http://www.youtube.com/watch?v=sUeSQY55o5Y
2014. máj. 21. 15:13
 12/18 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzet van már szinte minden iskolában, sajnos.

Az otthoni 7 év hiánya ez és akárkiből lehet céltábla, aki épp valamivel eltér a többiektől vagy kifogásolható lehet valamilyen szempontból.

Az emberek rosszak, mondjuk ez nem újdonság, de amiért tényleg ebben az életszakaszban a legveszélyesebbek ezek a dolgok az az, hogy ilyenkor a gyerekek többsége még nem is tudja hogyan védje meg magát és hogyan dolgozza fel az eseményeket. A felnőtte is cseszegetik egymást mindennel, de az már teljesen más, viszont gyerekkorban, illetve kamaszkorban az ilyen sérülések komoly nyomokat hagyhatnak valakiben, amiket aztán egy életig tartó pszichoanalízissel sem lehet eltávolítani.

Az ilyen verbális zaklatók frusztrált személyek, hozzá társul még az ostobaság és a neveletlenség is, ezért minden, amit mondanak, le kellene peregjen az " áldozatokon " , de ez keveseknek sikerül. Én a gyermekemet biztos erre tanítanám, hogy akármit is mondanak neki és akármivel is próbálják lehúzni, ő soha ne dőljön be ezeknek az olcsó dolgoknak és egy pillanatig se tépelődjön azon, amit holmi idióták hordtak össze neki. Ez az egyetlen dolog, amit tenni tudsz ebben a világban, FELKÉSZÍTENI rá a gyerekedet, mert örökké megvédeni úgysem tudod. Viszont ha jól felkészíted rá, akkor nincs mitől tartanod, mert tudni fog majd élni.

2014. máj. 21. 16:33
 13/18 A kérdező kommentje:

Te jó ég ez a film :O ...nem néztem végig, csak belenéztem, - rossz szokás. Na pont az ilyesmi lelki hulladék gyártásra gondoltam, borzalmas az egész.

Jó ötlet a felkészítés az ilyesmire, csak gondolom apámnak anyámnak ilyenben nem volt része, mert miután részletesen elmeséltem mik vannak, akkor se értették meg, csak annyit, ha nem jársz iskolába nem lesz családi -menjél!

Sajnos nehezen lehet olyat tanítani amit nem tapasztaltál meg, már próbáltam én is olyanba beleütni az orrom amihez nincs tapasztalatom, de észrevettem hogy hülye vagyok.

Empátia nem jön a semmiből

2014. máj. 21. 17:08
 14/18 A kérdező kommentje:
*nem néztem MÉG végig, fogom minél hamarabb
2014. máj. 21. 17:09
 15/18 anonim ***** válasza:
Engemet is bántottak, csúfoltak mert egy kicsit barnább voltam. Hatodik osztályig pokol volt minden napom, volt három lány akik mindig elkezdték a csúfolódást, de az egyik volt a legrosszabb, mai napig utálom őt. Volt lehetőségem ötödikbe beiratkozni olyan suliba ahol ő nem lesz, mondtam anyámnak hogy kérdezze meg az anyjátòl melyik suliba fog menni, mire ő is oda került, ahová én, újra folytatódott a pokol. Az undok tanárok őtert imádták, hiába tanultam mint egy gép. Ötödik osztály után a háború után újjáépítették falum iskoláját amely öt évig rom volt. (Horvátországban élek)...megtudtam hogy senki nem fog az én korosztályomból ott tanulni. És így lettem én magam hatodikos, hetedikes, nyolcadikos. Szakközépiskolába is más városba mentem ahová egyáltalán senki sem ment a falumból. Nekem új életem lett. Nyitottabb lettem és nem csúfoltak az osztálytársaim, még mellettem áltak és megvédtek mind a harmincan amikor idióták csúfoltak...egy egész osztálynak kellet bocsántaot kérniük tőlem és felálni mikor kimentem az osztálytermükből, és ketten akik ezután újra csúfoltak ki lettek dobva a suliból. Félek, hogy a lányom is ezt fogja átélni, pedig annyira meg akarom óvni minden rossztól...ő mégbarnább mert az apja arab, na meg a névről és a vezetéknév miatti csúfólódást nem birom kihagyni. Mert muszlim meg arab meg stb...ilyenek az iskolások.....nem tolerálnak senkit sem aki nem horvát. Az hogy magyar vagyok meg hogy magyar az anyanyelvem is nagy bajt okozott. A hülye lenéző tekintetektől a tűig az uzsonnámban,stb. Sorolhatnám. Nem engedtem sosem hogy megverjenek...mindig én vertem meg azokat akik próbáltak bántani.
2014. máj. 22. 00:04
 16/18 A kérdező kommentje:

Tű a kajában? Hát ezek biztos rendkívül beteg emberek már, sajnálom, hogy van ilyen. :(

Sajnos nem értik meg, hogy először meg kell ismerni a másikat, nem pedig ránézni és azt gondolni hogy: "ha kívül sötét, akkor belül is" Még ha sok esetben meg is van a különbség, minden ember más és ránézésre nem lehet megítélni senkit. Azért durva, hogy Horvátországban ezt csinálják

2014. máj. 22. 09:37
 17/18 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ez megtörtént veled.. :/ Velem is megtörtént ez a volt iskolámban, mindenki lökdösött, csúfolt és nevetett rajtam a külsőm miatt, ezért átiratkoztam egy speciális iskolába, ahol nem piszkálnak. 17/F
2014. máj. 22. 13:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Hàt igen itt aztàn durvàk a fiatalok. A kissebbekről meg nenis beszéljek hogy a nagymamájába belerúg stb. Mikor kôzépiskolába keztem el járni még az is megtörtént hogy amikor mentem a suliba, parkon át kellett menni, ott aztán olyan idióták voltak mindig, kővel dobáltak, lenézően néztek, lecigányoztak, meg egyszer a bordámba ütött valami magas gyerek tiszta erelyéből, nem is ismertem, soha nem láttam!!! A kórházban kötöttem ki mert öt perc múlva annyira fájt a helye hogy az kimondhatatlan.
2014. máj. 23. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!