Miért kell iskolákban "undorodni" a másiktól, hiába nem ápolatlan az illető külseje, csak ronda. Nagyon-nagyon bántó . (? )
Már pár éve nem járok iskolába, de nem bírom kiverni a fejemből, hogy mi lesz ha az utódom is majd azt éli át amit nekem kellett, illetve mindenkit sajnálok akivel az ilyen fajta csúfolódás megtörténik, bárcsak ne lenne ilyesmi...
Nem igazán tudtam eddig megfogalmazni, de itt olvastam egy másik kérdést, amiben leírták azt amit a mi osztályunkban csináltak a fiúk...
A lányokkal jól megvoltunk, de az összes fiútól egész álló nap hallgattam 1.osztály óta hogy ocsmány vagyok... ezzel nincs semmi baj, de amikor ofőt váltottunk ötödikben, egy nem túl szigorú tanárt kaptunk, és a rondázás oda fejlődött, hogy üvöltöttek rám amikor a közelükben voltam, hogy takarodjak már máshova, mert elkapják azt hogy csúnya vagyok. Volt olyan, hogy szándékosan nekem dobtak valamit, utána belémrúgott az illető, hogy miért értem hozzá a cuccához, most dobhatja ki és utána azt is mondta, hogy a cipőjét is kidobhatja mert hozzám ért (amikor belém rúgott XD) ...Undorodtak tőlem a fiúk. Azt még elviseltem amikor én voltam az osztály rondája, mert egye fene nem azért születtem hogy szép legyek és kész, de már megmozdulni sem lehetett a teremben nehogy hozzá érjek valamihez.
MINDEN ÁLDOTT NAP fürödtem, hajat mostam, másik ruhát vettem fel. 7.osztály előtt pattanásos lettem a nyáron, a nap ki*szott a bőrömmel, 2 napot bementem úgy iskolába és egyszerűen trauma volt, felmondtam.
Tudom hogy most nagyon sajnálom magam, de szeretném tudni, hogy ez egy normális iskolai csúfolódás, vagy megszívtam? Remélem, hogy megszívtam, mert amikor gyerekeket látok a tv-ben mindig az jut eszembe hogy: na ez a szemüveges kislány biztos a kiválasztott mint én voltam... szeretném ha lenne pozitív tapasztalatom közösségekről, de most nincs, egy hónapnál tovább sehova nem jártam iskolába, mert a bőröm rosszabbodik (most lennék 11.es)
egy mondást tanulj meg jól: A szerencsétlennek mindig kell egy szerencsétlen akibe belerúghat.
Ez azt jelenti hogy azok az osztálytársak akik téged csúfoltak valamilyen okból kifolyolag maguk is frusztráltak voltak, amit rajtad vezettek le. Ez lehetet az hogy gyengék a tanulásban, irigyek mert a nekik tetsző lány veled barátkozott, amig ők hozzá se mertek szólni, lehetet idősebb testvér, szülő vagy éppenséggel egy elnyomó barát aki miatt téged piszkáltak.
Én lány vagyok... Az oszt.főnök is ezt mondta amikor vizsgáztam (mert magántanuló voltam) hogy akik ezt csinálják, biztos megvan a maguk baja, és igaza lehet, elkényeztetett gazdag gyerekek akik ezt csinálták, nem lepne meg ha van/volt szeretethiányuk, de a rosszindulatra ez nem mentség, mint ahogy magamnak sem bocsájtok meg ilyet. (ez nem volt leírva, csak az osztály főnök hajlott erre :P)
Megint regéltem egy sort, de erről annyit tudnék írni, nem is sejtik a szülők akik nem élték át, vagy a tanárok, hogy mekkora lelki hulladékokat gyártanak ezzel az emberből.
teljesen normális dolog a gyerekeknél, minden közösségben vannak hatalmi harcok, csak a felnõttek már kifinomultabbak... van is egy szólás:
a gyerekek gonoszak...
ha nem akarod, hogy a gyereked is ilyen legyen, neveld "menõnek" én is ezt teszem.
pl volt egy osztálytársam gimiben, már elsõ nap kispécéztük magunknak, 165 alacsony, kerekfejû bilifülû, szódásszifon szemüveg, ahogy elkezdtük cikizni, õ kiszúrta a legnagyobbat, engem... falhoz szorított 1 kézzel, elmagyarázta miért ne szivassak olyat aki tanyán nõtt fel...
utána a kis nyomibger lett a legjobb haverom, és az osztály vezéregyénisége...
'utána nagy örömöt leltem abban, hogy mást szeretek'
Akárki akármit mond, te egy nagyon szép ember lehetsz belülről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!