Aki kettős állampolgár, hogyan definiálja magát?
A határontúli magyarok nem feltétlenül rendelkeznek kettős állampolgársággal.
Én pl Felvidékről írok, nincs magyar állampolgárságom, ami azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem tartom magam magyarnak.
Csakis magyar vagyok, és szó sincs semmiféle kettős identitásról.
Tehát a nemzeti identitásom magyar, ha pedig be akarom magam azonosítani földrajzilag is, vagyis ha meg akarom jelölni, hogy honnan származom, akkor azt mondom, hogy szlovákiai magyar.
Viszont a szlováksághoz gyakorlatilag semmi sem köt, max annyi, hogy az ő válogatottjuknak szorítok inkább, ha idegenekkel játszanak, és nem a magyarokkal. De az ő meccseiket csak akkor nézem, ha nem a magyar válogatottal játszanak egy időben.:)
Még valami.
A kettős identitás inkább azokra jellemző, akik vegyesházasságokban élnek, vagy akik nyugaton élnek. Az ilyenek sokszor a magyar identitásukat is lecserélik.
A magyarság Magyarország határain túl élő tagjainak azon részének nagyja, amely olyan területen él, ahol a magyarság nem csak szórványosan fordul elő, hanem tömböt alkot, azonban ragaszkodik a magyar identitásához, és nem hajlandó lemondani róla.
Nekem is jó volt olvasni, amit te írtál.:)
Sajnos viszont gyakran találkozok ezen az oldalon olyan véleményekkel, amelyeket már nem ennyire jó olvasni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!