Jogos, ha egy dohányboltban csak akkor váltanak be sorsjegyet, ha ott vettem?
Nem jogos, a sorsjegyek részvételi szabályzata (pl ez: [link] ) is tartalmazza, hogy:
"a) A 200, 500, 1 000 forintos nyereményekre az a játékos válik jogosulttá, aki a jelen részvételi szabályzatban meghatározott nyertes sorsjegyet bármely, a sorsjegyet értékesítő árusítóhelyen az árusnak bemutatja, és a sorsjegy egyedi nyereményazonosító kódja alapján az SzZrt. központi számítógépe azt nyertesként azonosítja, vagy a sorsjegyen található kiegészítő kód megegyezik a nyerőosztályhoz tartozó kiegészítő kóddal.
b) A 10 000, 50 000, 10 000 000 forintos nyereményekre az a játékos válik jogosulttá, aki sorsjegyét bármely on-line terminállal ellátott értékesítőhelyen az árusnak bemutatja, és a sorsjegy egyedi nyereményazonosító kódja alapján az SzZrt. központi számítógépe azt nyertesként azonosítja."
Kihangsúlyoznám az idézetben szereplő "bármely" szót.
"de szerintem a pofatlansag teteje, h aki szerzodest nyert egy dohanyboltra, italt is arul, sorsjegyet is, nehogy mar ne tudjon kifizetni egy pitianer osszeget"
Én is a második válaszolónak adok igazat, de a fenti idézet nem állja meg a helyét. Gyakran szerintem csak a tulajdonos alkalmazottja dolgozik a dohányboltban éhbérért, és ha hiánya van, vagy valami nem úgy van (vagy attól fél, hogy nem úgy van), ahogy a főnöke elképzeli, akkor vele fizettetik meg a hiányt. Szóval szerintem itt inkább egy elszigetelt esetről van szó, ahol az eladó sajnos rosszul tudja a szabályzatot, és az ügyfél látja kárát. Megoldás a panaszkönyv.
Abban az esetben jogos ha a dohànybolt nem rendelkezik on-line terminállal ( lottógéppel).Minden sorsjegy hátulján és a szerencsejàték Zrt. honlapján is megtalálható a nyeremények átvételi feltételei,pl. Black Jack:
200,500,1000 Ft:
"a nyereményre jogosító sorsjegy benyújtását követően a sorsjegy vásárlásának helyszínén,továbbá az on-line terminállal ellátott értékesítőhelyeken a sorsjegy vásárlásának helyszínétől függetlenül azonnal kifizetik."
Csak meg kéne fordítani a sorsjegyet és értelmezni kéne a rajta lévő szöveget de ez sajnos a legtöbb ember képességeit meghaladja és inkább az eladóval vitatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!