Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy növeljem az önbizalmam?

Hogy növeljem az önbizalmam?

Figyelt kérdés
Az elmúlt néhány évben mindent mondtak már rám, amit senki nem szeretne hallani... Eléggé le lett rombolva az önbizalmam. Segítsetek! Előre is köszi.

2014. máj. 2. 15:20
 1/3 ShapeShifter válasza:

Találd meg valamiben önmagad. Cselekedj úgy, ahogy a lelkiismereted sugallja. Szabadulj meg a függőségeidtől. Olvass könyveket. Csináld azt, amiben jó vagy. Ha nincs ilyen, akkor szerezz valamit. Művészet, sport. Nekem ez a kettő, ami jó önmegerősítést ad. Találkozz többet a barátaiddal.

Szerintem az önbizalomnak szerzésének a legjobb módja, ha önmegvalósítod magad. Jobb módja nincs.

2014. máj. 2. 15:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Olvasok. Sokat. :) És tudom, miben vagyok jó. Verseket írok. És énekelek. De ettől függetlenül még mindig szörnyen tehetségtelennek, és semmirevalónak érzem magam. Pedig versenyeket nyerek versírásból, meg... meg nyelvtanból is. Ez van :(
2014. máj. 2. 16:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy elfogadtad mások ítéletét, (az ember általában hallgat a környezetére) te magad is ítélkezni kezdtél. És amit magadban elítélsz, azt elítéled a világban is. Emiatt duplán csökken a mozgástered. Minél tovább folytatod, annál inkább beszorítva érzed majd magad.

Ha eljutsz arra a pontra, hogy nem érdekel már semmi, csak ebből a helyzetből menekülni akarsz, akkor hirtelen ledobod az ítélkezést, mert nehéz súly, amit nem bírsz tovább cipelni. Elfogadóvá és alázatossá válsz. Nagyjából ez a lényegi kivonata rengeteg vallás példa meséinek. (az én értelmezésem szerint) Szerintem hasznosak. (bár magam nem vagyok hívő)

2014. máj. 2. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!