Hogy növeljem az önbizalmam?
Találd meg valamiben önmagad. Cselekedj úgy, ahogy a lelkiismereted sugallja. Szabadulj meg a függőségeidtől. Olvass könyveket. Csináld azt, amiben jó vagy. Ha nincs ilyen, akkor szerezz valamit. Művészet, sport. Nekem ez a kettő, ami jó önmegerősítést ad. Találkozz többet a barátaiddal.
Szerintem az önbizalomnak szerzésének a legjobb módja, ha önmegvalósítod magad. Jobb módja nincs.
Azzal, hogy elfogadtad mások ítéletét, (az ember általában hallgat a környezetére) te magad is ítélkezni kezdtél. És amit magadban elítélsz, azt elítéled a világban is. Emiatt duplán csökken a mozgástered. Minél tovább folytatod, annál inkább beszorítva érzed majd magad.
Ha eljutsz arra a pontra, hogy nem érdekel már semmi, csak ebből a helyzetből menekülni akarsz, akkor hirtelen ledobod az ítélkezést, mert nehéz súly, amit nem bírsz tovább cipelni. Elfogadóvá és alázatossá válsz. Nagyjából ez a lényegi kivonata rengeteg vallás példa meséinek. (az én értelmezésem szerint) Szerintem hasznosak. (bár magam nem vagyok hívő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!