Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szociális munkás szakdolgozati...

Szociális munkás szakdolgozati témája keresztény vonulattal? Témaötletek?

Figyelt kérdés

Szociális munka szakos hallgató vagyok (II. évf, 21/L) és keresztény.

Nagyban gondolkodom a szakdolgozatom témájának megválasztásán, és még eléggé nincs kirajzolódva előttem, hogy miről is írjam.

Annyira leszűkítettem magamban az érdeklő lehetőségeket, hogy mindenképp valami pszichológiai vonatkozású témát szeretnék feldolgozni. (Ilyen kulcsszavak vannak egyenlőre a fejemben: fiatalok, kirekesztés, beilleszkedés, mentális problémák, személyiségzavarok, viselkedészavarok, identitás, önkép, társas kapcsolatok... most hirtelen ennyi jutott eszembe)

Valami olyat szeretnék, amihez tudok egy kis keresztény vonulatot, hitet felfűzni.

Tudtok nekem ajánlani valami ebbe az elképzelésbe beleillő témát?

Előre is nagyon köszönöm az ötleteket! :)

2014. ápr. 8. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Te mivel foglalkoznál szociális munkásként?
2014. ápr. 8. 19:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Vallásosság a hajléktalanság körében.
2014. ápr. 8. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:

A jelenlegi társadalmaknak többé-kevésbé van egy jogrendszere.

Az embereknek egyénisége, személyisége, véleménye.

A vallásoknak pedig erkölcsi elvárásaik vannak jobb esetben, rosszabb esetben pedig hagyományok erőltetése, amely már nem a közösséget védik.

Sőt rengeteg értelmetlen vagy hibás szabály van mindenhol.

Az emberek között pedig gyakran van konfliktus emiatt is pl. mert valakinek vagy hátránya keletkezik belőle vagy betarthatatlan.

Az önkép fontos téma, de itt nem szabad elfelejteni a világképet sem (és azt, hogy a másik emberről mit gondolunk vagy magáról az életről). A többit találd ki. Óriási témád van.

2014. ápr. 8. 20:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Vallás és szexualitás is lehet a téma.
2014. ápr. 8. 20:24
 5/6 anonim ***** válasza:

roma integráció

uszkai cigányok

bár ezt már többen megénekelték szakdolgozatban, de én talán mégis ezt választanám

főleg ha bátor vagy és Istent akarod felemelni

2014. ápr. 10. 05:07
 6/6 anonim ***** válasza:

A pszichológiai vonulatot felejtsd el, ha erősen vallásos vagy. Majnem kizárja a kettő egymást. Egy erősen vallásos ember nehezen tudja megérteni azt, hogy mi a VALÓDI pszichés gondja egy pl. antiszociális embernek, vagy egy identitászavaros tinédzsernek. (A hit az teljesen más, most csak a vallásosságról beszélek.)

Szerintem menj el egy paphoz és kérj tőle tanácsot. Komolyan mondom.

2014. aug. 11. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!