A nyomozók miért kérnek mindig írásmintát?
észre vettem akármibe keveredek bele, vagy akármi van, de szóval ha rendőrségre kell mennem, nyomozókkal beszélni, vallatnak, vagy épp én teszek feljelentést, vagy akármi, a lényeg, hogy mindig kérik, hogy ezt vagy azt írjam le (akár csak a saját nevem, vagy pl rajzoljam le mi merre is volt, mert nem értik, vagy egy lakcímet, de írjam, vagy akármit, a lényeg, hogy simán átlátszó, hogy írásmintát kérnek, csak ezt nem mondják ki - ellentétben a filmekben most láttam, hogy ott speciel a nyomozó kimondta, hogy kérem adjon írásmintát - tehát mindegy mit ír az ember, csak írjon egy papírra, egyszer úgy adták elém, hogy egy társam írása is rajta volt)
most tippeljen az ember arra, hogy a rendőrség grafológiázik? :)
vagy mi lehet ez?
Nem vagyok nyomozó, így csak tippelni tudok, de nem hinném, hogy grafológiával szarakodna a rendőrség.
Az írásminta inkább arra kellhet, hogy ha találnak valami levelet vagy üzenetet, akkor azt összehasonlítják a te írásoddal és kiderül, hogy te írtad-e vagy nem.
Vagy csak ki akarják deríteni, hogy bal- vagy jobbkezes vagy.
szóval csak egy rutinművelet lenne...
mint a motozás, fénykép, ujjlenyomat és társai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!