Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Segítség, hogyan szokjak le?...

Segítség, hogyan szokjak le? (Metkristály)

Figyelt kérdés
Sziasztok!19F vagyok olyan 7esen elszívtam egy cigit azóta dohányzom....8-9osztályba jött a fű...azóta se használom max 3havonta 1x....aztán jött a speed a kati...de csak kipróbáltam...utána 2évig nem nyúltam semmihez...kb 1éve újra hozzányúltam...extasy és metamfetamin...és csak bulikba...elejinte....mostmár minden hétvégén...valahogy abbba akarom hagyni de már péntek reggel bennem h jön a hétvége és kell a kristály...a barátnőm próbált segíteni támogatni 2-3hónapra sikerült leállni de 2hónapja megint minden hétvége...hétköznap dolgozok így akkor nem...próbál a barátnőm segíteni de ő is egyre inkább merül bele...mit tegyek? nem akarok elveszni! remélem tud valaki segíteni talán még nem késő. Köszönöm!

2014. márc. 21. 01:51
1 2
 1/18 anonim válasza:
66%

Az elhatározás megvan, ez az utolsó védőöv, amit ha elveszítesz, na akkor merülsz nyílegyenesen lefelé.

A drogokról azért nehéz leszokni, mert jók. Persze, " rosszak, bla bla " , de ez nem igaz, mert akkor senki sem szokna rájuk ( Csernus ).

El kell tehát ismerni, hogy a drogok jók és nem azért szoktál rájuk, mert annyira marha vagy, hogy rászoktál valamire és nem is tudod miért, hanem rászoktál egy jó cuccra, amely hosszútávon okoz károkat, de ugyanakkor volt mivel megfognia téged legalább ideiglenesen és most tudod, hogy még nem késő abbahagynod, mert nincs annyira szétesve az agyad, hogy ezt ne fognád fel.

Gondolj arra, hogy a drog az olyan, mint egy pénzéhes r*banc, akihez ismételten visszajársz, de közben minden egyes alkalommal megfoszt téged a pénzedtől és amíg le nem szegényedsz teljesen, addig képes vagy elmenni hozzá, pedig tudod, hogy a végén te maradsz vesztesnek. A drog nem csak a pénzedtől foszt meg, akár a r*banc, hanem az egészségedtől is, a vége pedig ugyanaz: te maradsz egyedül, vesztesként, az utcasarkon, és senkit sem fog érdekelni az, hogy egy újabb drogos fulladozik a saját hányásában.

Két lehetőséged van tehát egyelőre, de később már nem lesz választási lehetőséged:

1. Lemondasz a cuccról és megadod magadnak az esélyt, hogy egy méltó életet éljél, mint sokan mások, akik amúgy se nem okosabbak, se nem jobbak, se nem szerencsésebbek nálad, hanem egyszerűen csak élni akarnak és nem valami sz*rtól elpatkolni idő előtt.

VAGY

2. Tovább folytatod az eddigi szokásod, kiélvezed még a hátralevő idődet és haldokolsz majd abban a tudatban, hogy saját kézzel csináltad.

A drogok kezelésének kérdése mindig egyetlen alapkérdésre vezethetőek vissza: engeded-e, hogy a szer vegye át feletted az irányítást vagy sem ? A többi csak részletkérdés, szerteágazó eszmefuttatás, idegőrlő hánykolódás stb. stb., de ezekre lesz bőven időd akár egyik utat választod, akár a másikat. Viszont a fő kérdés az, hogy hagyod-e a szert eluralkodni feletted, mert ha a válasz a nem, akkor megfogod találni rá a módját, hogy legyőzd magadban ezt a függőséget, csak először irtó keményen el kell határoznod azt, hogy élni akarsz és nem függni, majd meghalni. A leszokástól félni ostobaság, mert távolról sem olyan rossz leszokni, mint végignézni saját magadat, ahogyan fokozatosan mész tönkre és egyszer arra ébredsz, hogy már csak egy roncs vagy, aki senkinek sem kell és nem is fog kelleni soha.

Remélem talpra állsz, az utat neked kell végigjárnod, viszont amíg fejben megvan az akarat, addig az esély is megvan mindvégig.

2014. márc. 21. 02:34
 2/18 A kérdező kommentje:
Szívből köszönöm....és az is hátrány h jól keresek húsipari dolgozóként így pénz is van de azt is észre vettem h a munka is egy kevésbé megy...nem akarom elveszíteni a családot és munkát
2014. márc. 21. 03:01
 3/18 cli_hlt ***** válasza:
55%

Két jó hírem is van:

1. Le akarsz szokni.

2. Nincs fizikai függőség, hiszen heteket, hónapokat ki tudsz hagyni.

A gond az, hogy szeretsz cuccozni. Ez nem is lenne baj, ha stabil minőséget lehetne kapni boltban úgy, mint mondjuk kávéból, vagy energiaitalból, és nem vinne el érte a rendőr.

Egyfelől gondolkozz a dolog kockázatain. A metamfetamin és néhány design stimuláns mellékhatásai kellemetlenek és veszélyesek lehetnek.

Ha a party az egyetlen mód, ahogyan kikapcsolódsz, akkor nagyon nehéz dolgod lesz (nem lehetetlen, csak nehéz) Keress más hobbit. Edz, kirándulj. Ha stimulánskedvelő vagy, akkor először valami fizikai jellegű hobbit próbálj, mert lehet, hogy a bélyeggyüjtés kicsit uncsi lesz :)

Ha partizol, használj más stiuláns. Két erős kávéval is el lehet lenni (meglepődnél, hogy mennyire). Ez persze nem olyan jó ötlet, mint amennyire annak hangzik, mert a koffein elég erős stimuláns, és fizikai függőséget okoz. De legalább mindig koffein, mindig minőségi, és legális.

2014. márc. 21. 10:01
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én véleményem a következő.

A drogok használatát képes vagy mellőzni egy ideig, de a partykon, (ami számodra mindig a drogokról szólt) könnyen elgyengülsz, mert nagy a kísértés.

Én egy drasztikusabb módszert javaslok, de halál komolyan: Szokj le a partyzásról! Durva, tudom. De ha nincs party, nincs kísértés, ha nincs kísértés, nincs drog, és helyre fog jönni a szervezted is. De ehhez az kell, mintahogy előttem is írták, hogy találj hétvégére magadnak más elfoglaltságot. Menj horgászni a haverokkal, söröztök közben stb. (olyan haverokkal menj, akik nem drogoznak). Sétálgass a barátnőddel, menj focizni, kondizni, stb. Legrosszabb esetben ha semmi nem válik be, meg semmi ötleted sincs, szokj rá valami számítógépes játékra, és nyomd akkor azt, az se jó, de legalább nem szedsz hozzá drogokat.

Ezek a vegyületek amiket tabletta formájában beszedsz, nem természetes eredetűek. Átverik a szervezted, és boldogság hormonokat engednek szabadon, amitől jól érzed magad, de az a nagy veszélye, hogy idővel a boldogság hormonokat már egyáltalán nem tudják majd belőled kiváltani az emberek, családod, barátnőd iránti érzések, csak és kizárólag a szer, na ekkor haltál meg, nem akkor amikor eltemetnek. Nem tudom, hogy tényleg érthető e, milyen alattomosan működik is a cucc, olvasd csak el újra és újra az utolsó bekezdésemet. Kiszállsz amíg teheted, vagy szétb.sz belülről, és teljesen elveszíted magad felett a kontrollt, és úgy öl meg, hogy ránézésre még élsz, de valójában már nem.

Kerüld el az összes embert, havert, akik drogot tukmálnak rád, vagy akiktől szerezhetnél ilyet. Ez a te életed, ne hagyd, hogy tönkretegyenek a kísértésükkel olyanok, akiket most havernak tartasz.

2014. márc. 21. 11:28
 5/18 anonim ***** válasza:
74%
hármas,"ez a nem is lenne baj hogyha minőségi cuccot lehetne kapni" dumán jót szakadtam xd az is vicces hogy te összeveted a kávét meg a met-et,valszeg füvezésből van diplomád:D
2014. márc. 21. 16:30
 6/18 anonim ***** válasza:
40%
Utolsó: a minősigi meth, speed és extasy nem károsabb és nem is addiktívabb, mint az alkohol. Ez tudományos tény, csak az emberek nem szeretnek beszélni róla. Te voltál már részeg?
2014. márc. 21. 18:57
 7/18 anonim ***** válasza:
71%

"Utolsó: a minősigi meth, speed és extasy nem károsabb és nem is addiktívabb, mint az alkohol. Ez tudományos tény, csak az emberek nem szeretnek beszélni róla. Te voltál már részeg?"

Lószart.

2014. márc. 21. 19:16
 8/18 anonim ***** válasza:
73%

tudományos tény,és most hova sz*rjak?:D

tudod nem arról van szó hogy a pia nem lenne káros,de alkalmanként,szilveszter,szülinap,jól beb*szol,bulizul egyet,kihevered és hónapokig nem is kívánod.

ellentétbe a spurival,aki aztmondja hogy sem a fű,a speed,met,ex,koksz,stb..nem káros azt körberöhögöm:D

nem arról van szó hogy tönkremegy a májad,hanem talán maradandó pszichés zavarok alakulhatnak ki,ami minden fizikális betegségnél sz*rabb lehet.

élő példa,hogy egyik oszt.társam spuri függő,ha nem tolhatja minden másnap jobban remeg és kattog mint úgy általában,csont sovány,mindig reszket és paranoiás.

a lényeg hogy toljad a "minőségi" cuccod ha neked jól esik,engem például nem zavar,sőt piszkitok rá,csak ne másokat bátoríts rá:D

2014. márc. 21. 19:34
 9/18 anonim ***** válasza:
24%

Nem bátorítani akarok rá másokat, csak idegesít a sok előítéletes magaslóról beszélő jóállampolgár.

Amúgy ellenpélda is van, én pl toltam már kristályt és ekit is összesen kb 6-szor. Már vagy egy fél éve semmi ilyesmit nem toltam és nem is kívánom igazából. Biztos azért nem szoktam rá mert kiemelkedően erős a lelkem, egy zseni lehetek...

2014. márc. 21. 22:52
 10/18 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem sokan azért kattannak rá ezekre a szerekre, mert mivel illegális + a média messze túlspilázza a dolgot, ezért a társadalom túlnyomó többsége ilyen borzasztó dologként fogja fel a tudatmódosítókat. Így aztán az ilyen szerek kipróbálásához már alapból is kell egyfajta "elvetemültség" vagy lelki gond, ami bizony függőséghez vezethet. De SHOHA nem a szer teszi tönkre az embert, hanme az ember teszi tönkre MAGÁT a szerrel. Persze, nem azt mondom, hogy a drogozás veszélytelen, meg valóban vannak messze elkerülendő szerek (pl krokodil), de a "drog = ördög" elmélet azért erősen nevetséges.
2014. márc. 21. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!