Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Keresek egy nagyon régi...

Aqis kérdése:

Keresek egy nagyon régi Sci-Fi könyvet (címét) - emlékszik rá valaki?

Figyelt kérdés

Elolvastam a könyvet, még nagyon fiatalon. Nagyon kevésre emlékszem belőle, semmi olyanra, ami alapján egy google kereséssel megtalálnám (világ neve, főszereplő neve, író, bármi). Arra emlékszem, hogy a főszereplő egyedül, egy nagyon durva űrruhában kerül erre a dzsungeles, halálos növényekkel, életformákkal teli bolygóra. Ott csak egy elhagyott (megsemmisült) kutatóállomást talál, emberek nélkül, vagy azok növények által benőtt/hálózott maradványaival. Elindul valamerre valaminek, de közben a ruhája valami sav vagy mi által tönkremegy, és védtelenül bóklászik tovább. Egy ottani életforma szegődik a nyomába, kommunikálni nem tud a kis manó-valamivel, de az megy vele hűségesen. Egy reggel arra ébred, hogy megérti a lényt. Erre az elmondja, hogy az ember agyát ő éjjel "megpiszkálta", vagyis megműtötte, az elsorvadt idegvégződést, ami minden embernek valaha megvolt a gondolati kommunikációra, ő helyreállította. Hasonló, még a sci-fi űrkorszak orvostudományát is bőven megszégyenítő átalakításokat csinál a férfin, kicseréli egy durva baleset után az űrhajós némely szerveit is, amik átlátszó anyagból vannak. A végkifejletre nem emlékszem, de ezek az orvosi beavatkozások maradtak meg bennem nagyon, meg a fickó brutál-űrruha-páncélja, és a manó-lény. Nagyon, nagyon régen olvastam el, egyszer. Utána költözések, pakolások alkalmával a könyv eltűnhetett, vagy csak örökre kölcsönadódhatott. Azért keresem, mert a szépült emlékeim szerint nagyon izgalmas és érdekes volt a könyv, nagyon jó lenne újra elolvasni olyan könyvet, amit gyerekkoromban ilyen erős nyomot hagyott bennem. Ennyit tudok segíteni. Sima, megbarnult ősi sci-fi könyv volt, olyan 200 oldalas hajszálvékony papíros normál alapú könyv. Színes borító, talán dzsungel, amiben a páncélt mutatják, és a kutatóbázis romjait, amiben egy emberi test fekszik, amit benőtt valami idegen moha-gomba.

Ennyire emlékszem, remélem valaki olvasta anno, és tud segíteni. Előre is köszönöm!

2014. márc. 18. 10:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Olvastam, nagyon jó könyv.

Emlékszem jó pár részletre, mit akarsz hallani?

Nálam nem voltak képek, és sajnos én sem ismerek elég kulcsszót belőle a kereséshez.

2014. márc. 18. 11:00
 2/5 A kérdező kommentje:
A könyv címére lenne szükségem, vagy magára a könyvre. Újra be szeretném szerezni, de a címe nélkül ugye kicsit bajos, azért is kérdezlek Titeket :)
2014. márc. 18. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Nemre régi sci-fi könyveit nézted már? Sajna a címe nem ugrik be... Régen olvastam én is... Leírom érdekességnek, hogy én meg egy filmet kerestem amit gyerek kormban láttam a duna TV-n és 12 évig nem találtam meg amikor a volt kollégám írt egy emailt és meglett a film :-)
2014. márc. 18. 13:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Átnézem őket, köszi a tippet!
2014. márc. 19. 10:18
 5/5 A kérdező kommentje:
A.D. Foster - Ítélet. Megtévesztő ál-Alien borítóval. Ezt kerestem, más fórumon segítettek. Vagyis 90% hogy ezt. Köszi a válaszokat!
2014. márc. 19. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!