Keresek egy nagyon régi Sci-Fi könyvet (címét) - emlékszik rá valaki?
Elolvastam a könyvet, még nagyon fiatalon. Nagyon kevésre emlékszem belőle, semmi olyanra, ami alapján egy google kereséssel megtalálnám (világ neve, főszereplő neve, író, bármi). Arra emlékszem, hogy a főszereplő egyedül, egy nagyon durva űrruhában kerül erre a dzsungeles, halálos növényekkel, életformákkal teli bolygóra. Ott csak egy elhagyott (megsemmisült) kutatóállomást talál, emberek nélkül, vagy azok növények által benőtt/hálózott maradványaival. Elindul valamerre valaminek, de közben a ruhája valami sav vagy mi által tönkremegy, és védtelenül bóklászik tovább. Egy ottani életforma szegődik a nyomába, kommunikálni nem tud a kis manó-valamivel, de az megy vele hűségesen. Egy reggel arra ébred, hogy megérti a lényt. Erre az elmondja, hogy az ember agyát ő éjjel "megpiszkálta", vagyis megműtötte, az elsorvadt idegvégződést, ami minden embernek valaha megvolt a gondolati kommunikációra, ő helyreállította. Hasonló, még a sci-fi űrkorszak orvostudományát is bőven megszégyenítő átalakításokat csinál a férfin, kicseréli egy durva baleset után az űrhajós némely szerveit is, amik átlátszó anyagból vannak. A végkifejletre nem emlékszem, de ezek az orvosi beavatkozások maradtak meg bennem nagyon, meg a fickó brutál-űrruha-páncélja, és a manó-lény. Nagyon, nagyon régen olvastam el, egyszer. Utána költözések, pakolások alkalmával a könyv eltűnhetett, vagy csak örökre kölcsönadódhatott. Azért keresem, mert a szépült emlékeim szerint nagyon izgalmas és érdekes volt a könyv, nagyon jó lenne újra elolvasni olyan könyvet, amit gyerekkoromban ilyen erős nyomot hagyott bennem. Ennyit tudok segíteni. Sima, megbarnult ősi sci-fi könyv volt, olyan 200 oldalas hajszálvékony papíros normál alapú könyv. Színes borító, talán dzsungel, amiben a páncélt mutatják, és a kutatóbázis romjait, amiben egy emberi test fekszik, amit benőtt valami idegen moha-gomba.
Ennyire emlékszem, remélem valaki olvasta anno, és tud segíteni. Előre is köszönöm!
Olvastam, nagyon jó könyv.
Emlékszem jó pár részletre, mit akarsz hallani?
Nálam nem voltak képek, és sajnos én sem ismerek elég kulcsszót belőle a kereséshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!