Melyik a helyes: támogatást nyújtani valamiben vagy támogatást nyújt valamihez?
Figyelt kérdés
2014. márc. 15. 20:22
1/7 A kérdező kommentje:
"nyújtani" akart lenni a második is... a valamihez/valamiben kérdésén van a hangsúly :)
2014. márc. 15. 20:23
2/7 anonim válasza:
A szótól függ.
Támogatást nyújtani a festéshez. (festésben nem jÓ)
Támogatást nyújtani a sakkban/sakkhoz.
4/7 A kérdező kommentje:
a dolgozat elkészítéséhez / a dolgozat elkészítésében ?
2014. márc. 15. 20:43
5/7 anonim válasza:
Ha nem tudsz dönteni, valószínűleg mindkettő jó.
6/7 anonim válasza:
Létezik "támogatást nyújtani valamihez" és "támogatni valakit valamiben". Szerintem ezért a dilemma.... Amúgy a dolgozat nem az, amihez támogatás kell, inkább segítség. Pl. anyagi támogatást nyújtasz a fiad vállakozásához, és lévén egy remek lehetőség, ebben támogatod őt.
7/7 BringaManó válasza:
#6: „Én azzal támogatlak téged a dolgozat megírásában, hogy addig csöndben vagyok, sőt inkább elmegyek itthonról, hogy egyáltalán ne zavarjalak. De ezt hívhatjuk persze segítségnek is.”
(Bár azt aláírom, hogy egy példamondatban valószínűleg nem ilyen „passzív” segítségre gondolhat a szerző.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!