Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mi ennek a versnek...

Szerintetek mi ennek a versnek a jelentése?

Figyelt kérdés

Vers:

Isten veled (Búcsú)

Letéptem ezt a hangaszálat.

Már tudhatod az ősz halott.

E földön többé sose látlak.

Ó idő szaga hangaszálak.

És várlak téged tudhatod.

2014. márc. 13. 21:40
 1/2 bodnar edit válasza:
Hát kedves Éva feladtad a leckét.Maga a vers szép ! Több jelentése is lehet , de szerintem az elmúlásról szól.A vers írója búcsúzik. Ezt alátámasztja az is , hogy hasonlatot használ az elmúlást az őszi elhaláshoz hasonlítja. Búcsúzik, mert azt írja, " E földön többé sose látlak." . Aztán ott van az idő szaga- ami megint az elmúlásra utal. Viszont az utolsó versszak elgondolkoztat. Most a halált várja-e vagy esetleg a szerelmét akitől esetleg elbúcsúzik nem lehet tudni.Én azon az elgondoláson vagyok, hogy az elmúlásról szól. Amit ír a hangaszálakról például, ugye az is egy idő múlva elhervad, majd annak is szaga van, már elnézést, hogy így írom de így van.Egyszóval valakihez írt búcsú vers amit az évszakok váltakozásához hasonlít , mert az is elmúlik az ősz után jön a hideg rideg tél. Tele van hasonlattal és mintha most megint elolvastam a végét, mintha megbékélt volna a sorssal hogy el kell mennie, várja a halált.Hát ennyit tudtam ez az én véleményem remélem tudtam segíteni. Ha esetleg kiderül, hogy más az értelmezése megírhatnád, amit előre is köszönök. Edit
2014. márc. 17. 17:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nagyon sokat segített. Ha megtudok valamit róla írok, de ennek nem túl nagy az esélye. Mégegyszer köszönöm!
2014. márc. 18. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!