Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szoktatok nagyzolásból vásárolni?

Szoktatok nagyzolásból vásárolni?

Figyelt kérdés
Akár ruhát, akár piperecikket, de ugyanúgy lehet kaja, vagy számítástechnikai dolog, esetleg bármi más. A nagyzolást pedig úgy értem, hogy azért venni márkásat, hogy lássák, hogy megengedheted magadnak.
2009. dec. 14. 14:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%
Nem, mert sokszor még az olcsó vackokra sincs pénz. De ha gazdag lennék, se tenném, akkor már inkább rászorulóknak vennék élelmiszert, ruhákat. Nagyjából ugyanazt a hatást érném el vele: látnák az emberek, hogy megengedhetem magamnak, hogy sokat költekezzek, de legalább nem az ablakon dobnám ki a pénzemet, hanem olyanokhoz kerülne, akiknek tényleg szükségük van rá.
2009. dec. 20. 19:11
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Igen! És nem is szégyellem!
2009. dec. 20. 21:15
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és tapasztaltam is előnyét.

A BMWm-ben hamarabb lecumiztak mint a kis ford fistámban.

Ki érti ezt?

2009. dec. 21. 08:52
 14/17 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Mi értelme azért nagyzolni, mert előtte elképzelem, mások hogy fognak hasraesni, az álluk hogyan fog leesni, satöbbi? Biztos, hogy a képzelgésem valóra válik? Ha esetleg mégis, akkor nagy érdem-e annak a kitüntető figyelme, aki ennyit ad a külsőségekre? Ha ennyit ad a külsőségekre, mennyi szól nekem a figyelméből és csodálatából és mennyi a tárgynak? Eszerint megfelelő cuccokkal megnő az amúgy csekély értékem? Ha amúgy csekély az értékem, nem vagyok-e üres? Ha üres vagyok, betölti-e ezt az űrt mások csodálata, vagy látva, hogy nem nekem, hanem a tárgyaimnak szól, még nagyobbá válik, mikor ezt felismerem?
2009. dec. 21. 09:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert nagyon spórolós vagyok, de a minőségre szeretek adni és akkor jó érzés az, hogy mások látják, megengedhetem magamnak, de csak ezért nem veszek márkásat. Amúgy volt olyan márkás kabátom, ami 3 hónap alatt tönkrement. Érdemes volt megvenni, kínai ugyanennyi ideig bírta volna, csak olcsóbb. Viszont legalább jó érzés volt hordani.
2009. dec. 21. 14:20
 16/17 anonim ***** válasza:
57%
Néha előfordul...És jól esik nézni azt aki írígykedik,mert aki írígy az meg is érdemli,hogy szenved ha másnak drágább,vagy nagyobb van!!!!!
2009. dec. 21. 16:31
 17/17 anonim ***** válasza:

Nézz szét.Az emberek 90% ezt teszi.(a sok birka)

Beleverik magukat pl:több milliós autó hitelbe is,hogy a környezete ne szolja meg,hogy régebbi olcsó kocsival jár.

Nincs itt senkinek egyénisége,mindenki másnak akar megfelelni.

2010. nov. 10. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!