Kórusban énekelek, de nem tudok kottát olvasni, ez baj?
Tudom mit és hogy kell énekelni, és követni a kottát, ha már hallottam az adott művet. De nem tudom pontosan mi mit jelent a kottában. Ha pedig csak egy idegen kottát látok, amit még nem hallottam énekelve, akkor nem tudom magamtól, hogy milyen gyorsan kell énekelni, milyen magasságon elkezdeni...
Ez nagy baj szerintetek? Vagy más is van így ezzel, hogy hallás után megy neki, de a kottát nem érti?
(A kórusban nem vette észre senki, és nem is merem senkinek mondani. Hol tanulhatnék meg kottát olvasni, esetleg van erről könyv vagy más?)
Profi kórusban gond lehet, de egy "átlag" kórusban nem probléma. Elég, ha követed, és tudod, hol tartotok, mikor kell belépni, stb.
(Andizsuzsi, nem tudom, de szerintem írd ki megint a válaszod, talán csak véletlenül törölték.)
Mit írtál Andizsuzsi? Max küld el privátban!
Hát nem egy falusi dalárda... Inkább profi irány, hiszen vannak rendesen fellépések, ahova a közönség sok pénzért jegyet vesz. (Igaz nem a kórusé a bevétel, tehát nem egy hivatásos kórus vagy hogy mondjam.)
Kárt nem teszek, nem énekelek rosszul vagy rosszkor. Hallás után minden oké, csak ez feszélyez, ha elém adnának egy ismeretlen mű kottáját, akkor inkább csak sejtéseim lennének, de hogy lassú a tempó vagy gyors, vagy milyen hangról induljunk...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!