Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyi hibát bocsájthatunk...

Mennyi hibát bocsájthatunk meg magunknak?

Figyelt kérdés
Nap mint nap azt tapasztalom, hogy sehol sem lehetek jó. Hiába segítem le a babakocsis hölgyet a buszról, ha utána hátradőlök az ülésben és nem veszem észre, hogy éppen felszállt egy idős ember. Rögtön egy neveletlen fiatal leszek. Hiába vagyok kedves az emberekkel, ha egyszer véletlenül valakinek neki megyek, és még elnézést is kérek, azt látom az arcán, nincs bocsánat. Azt sulykolja belém a világ, hogy egy szar alak vagyok, hogy jó ember sosem lehetek. Ugyanez a helyzet a koleszban, valaki csinál valami kis hibát, oké, nem azt mondom, hogy veregessük vállon érte, de neki ugrik mindenki, mint valami keselyű had, pedig nem ölt embert. Ezzel szemben ha téma felmerül, rögtön húszan hangoztatják a megbocsájtást, meg a ne törődj mások véleményével dolgot, de amint kilépek az utcára, talán pont ezek az emberek néznek rám zord tekintettel. És az van rájuk írva nincs bocsánat. Már én sem tudom mikor mondhatom azt, hogy az éppen aktuális dolgot megbocsájtom magamnak, és nem foglalkozom senkivel.
2014. márc. 1. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát igen.. üdv a való világban, ahol a legtöbb ember a józan eszének ellentmondóan cselekszik, és az, aki így tesz, azt meg leszólják!

Épp írok egy könyvet a mostani paradox világunkról.. komolyan, agyam eldobom mik vannak.

2014. márc. 1. 21:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Mennyi hibát bocsájthatunk meg magunknak? Az összes hibát meg kell bocsájtanunk magunknak. Először is senki és semmi nem tökéletes,mert ha az lenne,megállna a világ a fejlődésben,megállna a világ fejlődése. Értelemszerűen,amikor megáll a fejlődés onnan már csak a hanyatlás van. Egyszóval, minden és mindenki fejlődik és a fejlődés útján,közben, mindennek és mindenkinek vannak nem tökéletes,cselekedetei,tettei,stb.

Szerintem,minden és mindenki, csak utólagosan visszanézve nem "tökéletes".

Szerintem én minden pillanatban a legjobb döntést hozom a pillanatnyi helyzetben és körülmények között,legalábbis arra törekszem. Miután meghoztam a döntést és cselekedtem,később már tudom és látom,hogy másképpen is lehetett volna. Hmmm, de akkor és ott,pillanatnyilag az volt a legjobb döntés,ahogyan döntöttem,cselekedtem,hiszen magamnak soha nem akarok rosszat tenni,cselekedni,dönteni.

Régen sok,sok évvel ezelőtt, olvastam egy mesét.:

Egy vasárnapi reggel,elindult az öreg ember az unokájával a vásárba,hogy eladja a szamarát. Jó korán indultak,hogy oda érjenek gyalog a harmadik faluba lévő vásárra.

Kihajtja az öreg ember a szamarat az istálóból, nyakába tesz egy kötelet amivel majd vezeti és elindulnak gyalog a vásárba. Oda érnek az első faluba, látja őket az utca népe és elkezdik szidalmazni az öreg embert. Hát te öreg, nem sajnálod azt a kis gyereket ilyen korán gyalogoltatod szegényt, miért nem teszed a szamár hátára. Az öreg elszégyelli magát és felteszi az unokát a szamár hátára és így mennek tovább. Majd amikor a második faluba értek,meglátja őket a falu népe és megbotránkozva megszólják őket. Hát ki látott már ilyent,hogy a szamár viszi az unokát az öreg ember meg gyalogol, miért nem a fiatal megy gyalog és az öreg ül fel a szamárra?

Na leveszi az öreg az unokáját a szamár hátáról és ő ül fel. Majd amikor a következő faluba érnek,megbotránkozva,megszólja őket a falu népe,hogy ki látott már ilyent,az öreg fent ül a szamár hátán a gyerek meg menjen gyalog? hiszen a szamár mind kettejüket is elbírná. Na mit tudnak tenni, az öreg felveszi az unokáját és ketten ülve a szamáron mennek tovább.

Majd amikor oda érnek a következő faluba,megbotránkozva megszólja őket a falu népe, hát ilyet ki látott már,hogy,ketten ülnek a szegény szamár hátán, nem sajnálva a szegény szamarat,mikor ők ketten mégis csak sokkal könnyebben tudnák vinni a szamarat. Na mit tudnak csinálni hát fognak egy nagy rudat,összekötik a szamár lábait és a rúdra akasztva azt ,viszik a szamarat. Majd lassan amikor oda érnek a vásárba, meglátja őket a vásár népe és mindenki elkezd röhögni rajtuk,hogy ekkora bolondokat még soha nem látott a vásár népe,hogy valaki a vállán hozza a szamarat és nem a szamár hozza őt.

(másoknak soha nem lehet úgy megfelelni,hogy az mindenkinek jó legyen és ne szóljon meg közülük senki)

Szerintem.

2014. márc. 1. 22:16
 3/5 sandor76 ***** válasza:

Jezus felhivta mindenki figyelmet,hogy az utolso napokban az emberekbol kihul a szeretet.

Mindegy ki mit tesz ,csak keves erdemleges dicseretet,vagy helyeslest kapunk erte cserebe.

Akik ismerik Jezus tanitasat tudjak,ezeknek hamarosan vage lessz.

Addig pedig meg kell tennunk a tolunk telheto legtobbet,hogy Isten elott helyeseltek legyunk.

Ez lessz az Iteletunk eggyik alapja.

Azt jelenti,hogy a probak ellenere is kitartunk,es helyesen ,igazsagosan cselekszunk.

2014. márc. 2. 09:51
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ, főleg a mesét, nagyon igaz, és nagyon aranyos :)
2014. márc. 2. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Amennyit másoknak : mindegyiket, de egyiket sem elfelejteni.
2014. márc. 2. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!