Mennyi hibát bocsájthatunk meg magunknak?

Hát igen.. üdv a való világban, ahol a legtöbb ember a józan eszének ellentmondóan cselekszik, és az, aki így tesz, azt meg leszólják!
Épp írok egy könyvet a mostani paradox világunkról.. komolyan, agyam eldobom mik vannak.

Mennyi hibát bocsájthatunk meg magunknak? Az összes hibát meg kell bocsájtanunk magunknak. Először is senki és semmi nem tökéletes,mert ha az lenne,megállna a világ a fejlődésben,megállna a világ fejlődése. Értelemszerűen,amikor megáll a fejlődés onnan már csak a hanyatlás van. Egyszóval, minden és mindenki fejlődik és a fejlődés útján,közben, mindennek és mindenkinek vannak nem tökéletes,cselekedetei,tettei,stb.
Szerintem,minden és mindenki, csak utólagosan visszanézve nem "tökéletes".
Szerintem én minden pillanatban a legjobb döntést hozom a pillanatnyi helyzetben és körülmények között,legalábbis arra törekszem. Miután meghoztam a döntést és cselekedtem,később már tudom és látom,hogy másképpen is lehetett volna. Hmmm, de akkor és ott,pillanatnyilag az volt a legjobb döntés,ahogyan döntöttem,cselekedtem,hiszen magamnak soha nem akarok rosszat tenni,cselekedni,dönteni.
Régen sok,sok évvel ezelőtt, olvastam egy mesét.:
Egy vasárnapi reggel,elindult az öreg ember az unokájával a vásárba,hogy eladja a szamarát. Jó korán indultak,hogy oda érjenek gyalog a harmadik faluba lévő vásárra.
Kihajtja az öreg ember a szamarat az istálóból, nyakába tesz egy kötelet amivel majd vezeti és elindulnak gyalog a vásárba. Oda érnek az első faluba, látja őket az utca népe és elkezdik szidalmazni az öreg embert. Hát te öreg, nem sajnálod azt a kis gyereket ilyen korán gyalogoltatod szegényt, miért nem teszed a szamár hátára. Az öreg elszégyelli magát és felteszi az unokát a szamár hátára és így mennek tovább. Majd amikor a második faluba értek,meglátja őket a falu népe és megbotránkozva megszólják őket. Hát ki látott már ilyent,hogy a szamár viszi az unokát az öreg ember meg gyalogol, miért nem a fiatal megy gyalog és az öreg ül fel a szamárra?
Na leveszi az öreg az unokáját a szamár hátáról és ő ül fel. Majd amikor a következő faluba érnek,megbotránkozva,megszólja őket a falu népe,hogy ki látott már ilyent,az öreg fent ül a szamár hátán a gyerek meg menjen gyalog? hiszen a szamár mind kettejüket is elbírná. Na mit tudnak tenni, az öreg felveszi az unokáját és ketten ülve a szamáron mennek tovább.
Majd amikor oda érnek a következő faluba,megbotránkozva megszólja őket a falu népe, hát ilyet ki látott már,hogy,ketten ülnek a szegény szamár hátán, nem sajnálva a szegény szamarat,mikor ők ketten mégis csak sokkal könnyebben tudnák vinni a szamarat. Na mit tudnak csinálni hát fognak egy nagy rudat,összekötik a szamár lábait és a rúdra akasztva azt ,viszik a szamarat. Majd lassan amikor oda érnek a vásárba, meglátja őket a vásár népe és mindenki elkezd röhögni rajtuk,hogy ekkora bolondokat még soha nem látott a vásár népe,hogy valaki a vállán hozza a szamarat és nem a szamár hozza őt.
(másoknak soha nem lehet úgy megfelelni,hogy az mindenkinek jó legyen és ne szóljon meg közülük senki)
Szerintem.

Jezus felhivta mindenki figyelmet,hogy az utolso napokban az emberekbol kihul a szeretet.
Mindegy ki mit tesz ,csak keves erdemleges dicseretet,vagy helyeslest kapunk erte cserebe.
Akik ismerik Jezus tanitasat tudjak,ezeknek hamarosan vage lessz.
Addig pedig meg kell tennunk a tolunk telheto legtobbet,hogy Isten elott helyeseltek legyunk.
Ez lessz az Iteletunk eggyik alapja.
Azt jelenti,hogy a probak ellenere is kitartunk,es helyesen ,igazsagosan cselekszunk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!