Hova sietünk? Miért siet ennyire a világ?
Figyelt kérdés
Hova siet ma a világ? Mert én nem igazán tudom. Az általános iskolákba már 3.-ban olyanokat tanulnak szegény kisiskolások, amit régen talán csak gimnáziumban tanítottak... Azonkívül, nap, mint nap, ez van. Mindenki siet és úgy érzi, ha lemarad valamiről, az a világvégét fogja jelenteni. Tudnám még sorolni, de azt hiszem, ezek elég nagy általánosítások lennének. Mégis, így érzem.. határozottan érzem állandóan a sietséget. Csak én vagyok ezzel így? Várom az ötleteket és véleményeket azoktól, akiknek szintén eszébe jutnak ezek a dolgok.. !2009. dec. 10. 19:58
1/15 anonim válasza:
Én ezt a nagy rohanást itthon (kisváros) nem tapasztalom,de ha felmegyek Bp-re (egyetemre),akkor ott tényleg az emberek folyton nyomakodnak,rohannak a busz után,sietnek az utcán,mindenki siet,mindenki megy az autójával,kész őrültek háza az a város...
2/15 anonim válasza:
Az iskolával nem értek egyet, az én gyerekeim semmi olyat nem tanulnak, amit én ne tanultam volna.
De alapvetően igazad van.
Rohannak és elfelejtenek élni. Én nem rohanok és élvezem az életet és kiélvezem a szép pillanatokat.
Mindenkinek a saját döntése, hogy mi fonros neki.
3/15 A kérdező kommentje:
Igen, részben tényleg a mi döntésünk. De mi van azokkal, amiket elvárnak tőlünk? Ezek társadalmi elvárások.. egy csomó minden ellen nem tudunk tenni. Én tényleg úgy érzem, hogy rohanunk- ha nem az iskola, akkor nézd meg az érettségit. A követelményeket. Mindenhol. Vagy épp itt ez a gazdasági válság.. valami valaminek a következménye. Ez lehet, hogy nem éppen a sietségnek, de valahol elég nagyot hibázhattunk, hogy ez bekövetkezett.
2009. dec. 10. 20:09
4/15 anonim válasza:
Én ráérek.
Szegény pestiek a villamosra sietnek - túl sok időt vesz el a közlekedés. A gyerekeket siettetik.
Mindennek van rezgésszáma, tudod - a Földnek is. Állítólag egyre nő. A Földé..
A saolin papoktól jött egy nő, a Pilisből, ő mondta ezt.
5/15 anonim válasza:
"...A saolin papoktól jött egy nő, a Pilisből, ő mondta ezt..."
na, itt kezd a hülyeség rezgésszáma az egekig nőni.. :)
6/15 anonim válasza:
Jógaoktató, és a saolin faluban - [link] - volt továbbképzésen. A nő. Lehet részletezni a választ, akkor racionálisabban hangzik, de a lényege ugyan ez. Diplomája van neki is, nekem is, attól lehetnénk még hülyék, de nem vagyunk. Ez egy magyarázat a kérdésre, amit sok ember vall ma is.
7/15 anonim válasza:
aha...
diplomája...
mondom, hogy egyre nő a hülyeség rezgésszáma. (diplomával és diploma nélkül is :)
8/15 anonim válasza:
az a saolin nő kb olyan lehet mint a telejósda "szakképzett" jósai :)
9/15 anonim válasza:
Pörög a világ, gyorsan kell élni, kevesebb ember végzi ugyanazt a munkát, kevesebb idő marad, gyorsan kell eladni, venni, mert gyorsan elavulttá válnak, gyorsan jönnek elő újabb (és gyorsabb) technológiákkal, gyorskajákra, gyorsan emészthető, befogadható dolgokra , instant kapcsolatokra van csak idő, az információk mennyisége is gyorsan szaporodik...
10/15 anonim válasza:
...hagyjátok már, az én válaszom ez. A rezgés. Szerintem jó válasz. Ha tudsz jobbat, írd be! A Maricát pedig meg kell védenem, nagyon okos és felkészült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!