Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért félek a sérült, fogyaték...

Miért félek a sérült, fogyatékos emberektől?

Figyelt kérdés
Pedig az egyik legjobb barátom kerekesszékes,tőle nyilván nem félek,de ha egy akármilyen másik m.sérült embert meglátok az utcán,akkor zavarba jövök,nem merek ránézni,nemránézni se merek... De van egyébként látássérült barátom is,tőle se félek,de ha egy vakot meglátok az utcán,megintcsak elfog a félelem.Ez mitől lehet?Semmi gondolat nem áll mögötte,hogy ezt vagy azt gondolnám a sérült emberekről,vagy ilyesmi,szerintetek?Mi lehet az oka ennek?:( Engem nagyon zavar.
2009. dec. 10. 19:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az újtól és a mástól mindig félünk. Mivel általában a *normális* közegben mozgunk, nem tudjuk, hogy kéne viselkedni , a sérülthöz alkalmazkodni. Lehet még ok a társadalmi nyomás, *nem merünk a sorból kiállni*, félünk a megszégyenítéstől tudat alatt. Lehet, hogy attól a gondolattól félünk, hogy egyszer a sérülthöz hasonlóvá válunk. Ez persze csak az én véleményem. Akit érdekel,ismerek pszichológiát tanultakat, megkérdezhetem.
2009. dec. 10. 23:34
 12/19 A kérdező kommentje:
Engem nagyon érdekelne!:D És köszi mindenkinek!
2009. dec. 10. 23:58
 13/19 anonim ***** válasza:
.
2009. dec. 11. 09:04
 14/19 anonim ***** válasza:
Azért mert ha a szocializációd során nem sajátítod el ezt,akkor később sem fogod,s mindig lesznek nehézségeid ezzel. Családtagoknak a sérült ember ugyanolyan mint a többi,csak tudják h mik azok a dolgok amiket nem v csak nehezen tud +csinálni.
2009. dec. 12. 08:24
 15/19 anonim ***** válasza:
A fenti vagyok, megkérdeztem és ugyanazt mondták, amire én gondoltam, hogy félünk attól (a gondolattól), hogy hozzá hasonlóvá vál(hat)unk.
2009. dec. 22. 11:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok!Úgy gondolom azért lehet,hogy az emberek tartanak a fogyatékkal élő emberektől mert nem tudnak velük mit kezdeni.Nem mernek rájuk nézni,nehogy azt higgyék, hogy a fogyatékosságukat nézik.Nem mernek másfelé nézni,nehogy azt higgyék,hogy a fogyatékosságuk miatt rá sem néz.Elkerülik őket,nehogy segíteni kelljen nekik.'Mert hát hogy tudnék neki segíteni?!Mit csinálnék ha megkérne?!'Lehet ha direkt odamenne néha az ember egy fogyatékkal élő emberhez,előbb-utóbb megszünne ez a problémája.Pl.egy kerekesszékestől meg lehet kérdezni mennyi az idő,egy vakhoz oda lehet menni pl. a megállóban ha kutyával van,hogy meg lehet-e simogatni a kutyust?Akkor a ránézésprobléma is megoldódna,és sztem mindkét félnek jóleső érzés lenne.Neked azért mert ránéztél,beszéltél vele,és kiderült számodra hogy ő is olyan ember mentálisan mint te,neki pedig jól esik, hogy egyenrangú félnek tekinted,mert pont tőle kérdezted meg hogy hány óra van.Tehát az egésznek a titka az egymáshoz való közeledés.Egyébként én is látássérült vagyok,de ha látok egymozgássérültet,azt sem tudom merre nézzek,nehogy azt higgye hogy megnézem.Bezzeg ha tudná hogy alig látok belőle valamit!:)))
2010. jan. 8. 22:48
 17/19 anonim ***** válasza:
:DD
2010. jan. 8. 22:50
 18/19 anonim válasza:

nekem van az osztályomban egy gyerek szerintem fogyatékos testileg de nem biztos,még új vagyok a suliban.

az van,hogy a száját nyitva tartja meg furán néz és közbe lassan rázza fejét mint amikor nem.et mondasz testbeszéddel.meg amikor megérkezik a terem elé rögtön lehuppan a földre törökülésbe teljesen egyenes háttal és a flakonját forgatja a kezében,szája nyitva fejét forgatja...

és én is "irtózok,félek" az ilyen emberetől nem tudom miért...lehet azért mert egyszer kiskoromban egy testi fogyatékos meg akarta fogni a karomat...

2011. márc. 27. 22:57
 19/19 anonim válasza:
0%

ja meg dadog is!multkor egy a betűvel kezdődő szót akart kimondani és így mondta:

ah,ah,ah,ah

és mindenki elkezdett nevetni :(

jó bevallom énis kuncogtam,tudom hogy nem vicces de az ilyet nem tudom megállni nevetés nélkül...a bnőmmel a himnusz közbe is folyton elnevetjük magunkat :D

előző voltam

2011. márc. 27. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!