Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A bátorság titka egy meleg...

A bátorság titka egy meleg helyzetben az, hogy ne gondolkozzunk a lehetséges következményeken?

Figyelt kérdés

Ezen elgondolkodtam most, mert ma odajött hozzám két mozdonyszőke (gondolom nem kell elmagyarázni, h ez melyik népcsoport ebben az országban...) és kérték az MP3 lejátszómat. Nem most jöttem le a falvédőről, ott volt a gázspray a zsebemben... de mondta a gyerek, h gyorsan adjam, mielőtt megszurkál... Amikor vettem a gázsprayt, valahol tisztában voltam vele, h képtelen lennék használni, és valóban, akkor, ott leblokkoltam, és odaadtam, amit kértek. Ennek ellenére követtem őket messziről és szóltam az apukámnak, aki a közelben volt, és elkaptuk őket egy buszon, ahonnan nem tudnak leszállni, mindkettőnknél ott volt a gázspray, apám mondta nekik, hogy akkor most adják vissza, mert be vannak jelentve, rendőr volt, tudja hogy kell az ilyesmit csinálni... szóval happy end lett a vége, és nem lett gáz, de ez mellékes, mert azt hiszem, nem voltam bátor, hisz használhattam volna a gázsprayt, ha akartam volna. De amikor a kést említették...

Szóval azt akarom ezzel az egésszel, hogy hogy küzdhetném ezt le? Hogy legyek hidegvérűbb? Mert, egy pillanatig elő akartam venni a gázsprayt... de eszembe jutott, h most ha elbénázom, akkor azok ketten tuti leütnek és annyit nem ér az egész. Egyébként épp emiatt járok jiujitsura, de nincsenek illúzióim, tudom, hogy ami edzésen zajlik, az nem teljesen reális, és a technika csak egy része a történetnek, bátorság is kell.

Szóval hogyan kéne ilyenkor szerintetek gondolkoznom?

2009. dec. 10. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

én segítségért kiabálni és futni kezdtem volna...általában nem szeretnek feltűnést kelteni

szóval én is gyáva vagyok,csak én másképp :)

20/L

2009. dec. 10. 15:41
 2/7 anonim ***** válasza:

én is gyáva vagyok

21/f

2009. dec. 10. 16:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem gyávaság, csak vannak olyan helyzetek, mikor az ember leblokkol, nem tud gondolkodni. Amit a címben írtál, hogy ne gondolkozzunk a lehetséges következményeken inkább vakmerőség, mint bátorság. Szerintem a bátor ember felméri a helyzetet és olyat nem tesz, ami meghaladja a képességeit. Te is felmérted a helyzetet, tudtad, hogy a gázsprayt talán nem tudtad volna használni, mert akkor vetted és ők meg akármikor megszurkálhattak volna. Szóval nem hiszem, hogy gyáva voltál, vakmerőség lett volna elővenni a sprayt, lehet, hogy nem sült volna el jól a dolog.
2009. dec. 10. 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:

nem beszélve a szembeszélről...:))

viccet félretéve: szem .ÍGY voltál bátor

2009. dec. 10. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Többet ésszel, mint erővel (bátorsággal), ilyenkor kezdj el valamilyen idegen nyelven makogni :) Nekem már többször bejött :)
2009. dec. 10. 16:20
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó: nekem is bejött már egyszer:D:D

Amúgy legközelebb ha ne adja Isten lesz ilyen, akkor lehet, h azt mondom, hogy rendőr az apám... nemtom arra mit szólnának:D

2009. dec. 10. 16:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezek a "fékek" nem véletlenül vannak azért bennünk, ezt se felejtsük el... A következményeket igenis mérlegelni kell, ha felméred, hogy csak rosszul tudsz kijönni abból a helyzetből, akkor már tényleg hülyeség harcolni. Nem tudom hány éves vagy, de anyád helyében azt mondanám, inkább vesszen az mp3!

És mit lehet tenni, kiplakátolni őket a környéken, feljelenteni, polgárőrséget bevetetni a környéken...Nem hagyni garázdálkodni az ilyeneket!

2009. dec. 10. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!