Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most akkor mennyire bűn a...

Most akkor mennyire bűn a házasság előtti szex? Meg lehet-e gyónni egyszeri gyónással?

Figyelt kérdés

Sok katolikustól hallom, hogy házasságig nincs szex. Magam is római katolikus vagyok, nagyon hiszek Istenben, de nem vagyok szélsőséges hívő, nem élek önsanyargató, megvonó, és önmegtartóztató életet.

De ezt a dolgot a mai fiatalságnak, így nekem is tényleg komolyan kell vennie?

Ennyi erővel Amerikában minden egyes fiatal, Magyarországon minden 2. vagy 3. bűnös lenne azonnal.

Még szűz vagyok, igazán még egy lánnyal se volt komolyabb szerelmi, barátnői viszonyom. Így az első szex is még várhat magára. És ha egy lánnyal összejönnék, nem a szexre hajtanél elsősorban, hanem a megismerésre, és a szeretetre, no meg a segítésre, odaadásra. Jó, ha eljönne az ideje, akkor persze meg is tenném vele, szép zene mellett. Már 20 felé közeledem, 25 éves koromra házasságot tervezek. Ha előbb összejövök vkivel, akkor miért nem tegyem meg vele??

Sztem sok kapcsolat megy úgy tönkre, hogy házasság után, az emberek tapasztalathiánya miatt nem tudnak rendesen lefeküdni. És eléggé furcsa is, hogy az USA-ban a 60-as évet hippikorszakátől kezdve MÁR akkor nem tartották be ezt a fiatalok, hanem szabadon szexeltek. Ez olyan, mintha visszamennénk az időbe kb 60-70 évet! Jó, most nem arra gondolok, hogy nekem is minél előbb, mert szörnyű, hogy sokan már milyen fiatalok elkezdik, de nem kellene a másik végletbe átmenni.

És mégis, ha előtte megteszem, egyszeri gyónással nyerhetek-e bocsánatot ezért, vagy többször is kell gyónnom ezért, és virrasztani is?

2014. febr. 15. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Ez a házasság előtti szex tiltás úgy hülyeség ahogy van...

Csak a nagyon szélsőségesen vallásos emberek ragaszkodnak ehhez.

2014. febr. 15. 14:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok vallásos ember, ezért nyilván másképpen látom a dolgokat. Én eléggé idejétmúlt dolognak tartom, hogy az egyház ehhez még mindig tartja magát, és nem hajlandó újítani, ugyanis az tény, hogy ezt a középkorban elsősorban gyakorlati megfontolásokból építette be az egyház a tanításai közé. Tehát azért nyilvánították a házasság előtti szexet bűnös dologgá, hogy csökkentsék a törvénytelen gyermekek számát. Manapság a fogamzásgátlás elterjedt volta miatt szerintem ez már teljesen elvesztette jelentőségét, éppen ezért gondolom értelmetlennek, hogy még mindig bűnnek számít, főleg annak fényében, hogy a hívők jelentős része nem foglalkozik a dologgal...
2014. febr. 15. 15:19
 3/7 sandor76 ***** válasza:
58%

Nem az egyhazak szerint ,hanem a Biblia tanitasa szerint,helytelen ez a dolog.

Vannak egyhazak amelyek probaljak betartatni,es vannak amelyek ujitanak,ahogy irtak.

De ha ujitanak,akkor Isten alapelvei is megvaltoznak?

Aligha,vagyis ezek az egyhazak,vallasok,mondhatni szandekosan kovetnek el bunt.

Gondolj bele ,talalnal-e olyan lanyt aki husz,vagy huszon eves es erintetlen,ha mindenki a mostani szabad szellemet kovetne?

Ezert Isten mindenkinek megadta a Jogot,hogy egy artatlan fiu,vagy lany legyen a tarsa,akivel eggyutt elhetik at ezeket az elso jeletosegteljes esemenyeket.

Kar,hogy nem tartjak ezt nagy becsben.

Ha valaki ismeret nelkul koveti el a hibas dolgokat,van megbocsatas.

De ha valaki ismeret birtokaban,es sorozatosan,akkor mar nincs,mert kitartol a bunben,helytelensegben.

De ezek mindenkor Isten hataskorebe tartoznak.

Mi tegyuk meg a tolunk telheto legtobbet.

2014. febr. 15. 15:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Jó, köszi, akkor megnyugodtam. :))
2014. febr. 15. 15:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Még a római katolikus egyházi személyek egy része is él nemi életet, és mindigis élt, akár hiszed, akár nem.
2014. febr. 15. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Én ezt szörnyen utálom."Gyónni"-miért vétkezel?

Mit számít ez az egész kérdés? -Ha meg lehet és bűnbocsánatot találsz,akkor kúrogatsz össze-vissza?

Ha meg nem akkor szűz leszel házasságig?

Tisztelem a mélyen és őszintén hívő embereket,de a sok álszent templom küszöbét "rágó" fejjátszó csalót megvetem.

Saját magam meg sem vagyok keresztelve,de eredendően törekszem a jóra,szűzen mentem férjhez és próbálok úgy élni,hogy mindenkit elfogadjak és ne bántsak meg senkit.

A lényedből ered,hogy gondolkodsz a házasság előtti szexről,-a lényegesebb a házasság utáni szex,hogy akkor tudj hűséges maradni és ne vágyj más kapcsolat után.Ezt kell mérlegelni.De gyónással,csak a lélek könnyebbül,a szenny a testben a zsigerekben marad. Az igazi szerelemben beteljesült szex,házasság előtt sem bűn.

2014. febr. 15. 16:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Az a minden 2. vagy 3. rész kicsit gyenge szerintem, mikor már 14+ ( szélsőséges esetekben előbb ) beindul a " ki nem vesztette még el " verseny az iskolákban, vajon ha itt még nem is esnek túl rajta, hányan bírják ki házasságig?
2014. febr. 16. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!