Szlovákiában hogy tanítják a történelmet?
Szia!
Felvidéki vagyok, 9.-be járok, magyar suli.
I., II. világháborút vesszük most, meg a kettő közötti időszakot.
Az egész könyvünk tele van ilyen hülyeségekkel, hogy "Szlovákia az első világháborúban", "A felszabadult Szlovákia", "Szlovákia kulturális fellendülése", s más érdekes anyagokkal..Igyekeznek minél jobban lejáratni a magyarokat, meg úgy általában mindenkit, aki ellene volt Szlovákiának/Csehszlovákiának. Legtöbb anyagrésznek utána sem jártak rendesen, csak beleírtak valami random dolgot, mert tudják, hogy úgysem fog utánanézni senki..
Azelőtt,7-8.-ban meg a szlávok bejövetelét tanultuk, azon belül is bővebben a Nyitrai fejedelemséget, Nagymorva birodalmat, aztán Cirill és Metódot, etc.
Persze, nem csak a szlovákok/Szlovákia történelmét tanuljuk, mert azért annyi jóérzés volt bennük, hogy nagyrészt magyar történelmet tanulunk, de azért elég jelentős részt kaptak a Szlovákiával kapcsolatos anyagrészek is.
Barátom szlovák gimiben tanulták normális azt a részt is amikor Mo része voltunk. Érdekes... sem tanár sem tankönyv nem volt magyar ellenes. Én ugyanabban a gimiben, ugyanabban az évfolyamban csak magyar osztályban, szintén teljes nyugalomnal tanultuk mint a világ mint a magyar és szlovák torténelmet.
Én gimis töri tanárom igazán igaz magyar ember, értelmes diákoknak tartott minden és mégis elmondta azokat a dolgokat a,iket a magyarok eltúloznak a sajat törtnéelmükben a javakra!
Általánosban egy kifejezetten nagymagyarkodó tanítóm, egekig magasztalta a nagy magyar történelmet.. csak éppen túlzásokkal, kitaláziókkal..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!