Érezted már, hogy megundorodsz az emberektől a tömegközlekedés miatt?
Miért ilyen figyelmetlen mindenki...? Az embereknél lassan már az a természetes, hogy ha valaki éppen útban áll, akkor semmi baj.. ugyanúgy elmegyünk, mintha ott sem lenne, legfeljebb fellökjük egy kicsit. És ez már tényleg normálissá vált! Lökdösik, félrelökik egymást az emberek.. átmennek egymáson.
És tudom, hogy ez nagyon általánosítás.. Sőt, pszichológiai értelemben akár tükörként is vehetjük az "embereket"... mégis próbálom megérteni, miért van ez. Érthető, hogy mindenki fáradt, stresszes.. stb. De nem tudom, hova fajulhat még az emberi önzőség.
És most kicsit vonatkoztassunk el a hajléktalanokról, mert róluk aztán lenne mit beszélni... De alapvetően, az emberektől éreztetek-e ilyesmit.. Mert én éreztem már, sőt, egyre többet érzem. És nem tudom, mennyire normális ez.. de egyszerűen teljesen ki tud borítani az emberek hülyesége, lassúsága olykor.. reggel befele menet olyanokon tudnak összeveszni az (idegen) emberek.. hogy az nem igaz. Teljesen értelmetlen dolgokon.
Egyébként csak rá kell nézni reggelente az arcokra: nem a fáradtság látszik, hanem valami teljesen más. Le sem tagadhatnák a magyarok a pesszimizmust...
Kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is! És előre bocs, ha valami olyat írtam.. meglehet, hogy csak nekem vannak mostanában nagyon lehangolt reggeleim és estéim..
Hát, igen, a rendszerváltás így meg úgy...
De legalább nem kínvallatanak és végeznek ki embereket az AVO-sok, és nem csak egy pártra lehet "szavazni"... szerintem ez sokkal többet ér...
Dehát az idősebb generációnak beszélhet az ember... Szerintük még '56 is ellenforradalom volt...
Elnézést az offért, amúgy meg én minden egyes nap érzem ezt, ugyanis én is Pestre járok suliba, de nem tudok ellene mit tenni. Hogy drága jó exminiszerelnökünket idézzem: "Ha nem tetszik valami, el lehet menni".
"Dehát az idősebb generációnak beszélhet az ember... Szerintük még '56 is ellenforradalom volt... "
Én legalább tapasztalatból beszélek, és a rendszerváltást csak azért említettem, mert én már akkor észrevettem, hogy az emberek szinte egyik napról a másikra mennyire ingerültek lettek. 88-90-ről beszélek, akkor olyan munkaköröm volt amelynek során naponta sok emberrel foglalkoztam.
Utáltam és szidtam azt a rendszert, de itt nem az én politikai beállítottságom a téma. De ha már itt tartunk, én nem nevezném azt a rendszert jobbnak, ahol az emberek rosszabb mentális morális helyzetben vannak. Mert mit ér az, hogy megveheted a Mein Kamf-ot, ha a fizetésed egyetlen egy könyv megvételét sem teszi lehetővé, ellentétben azzal az utálatos korral. Igen a diktatúra adminisztratív eszközökkel korlátozta a jogainkat, de ehettünk, meleg lakásban laktunk, kirándultunk, művelődhetett mindenki, míg ez ma az átlagemberre nem vagy alig igaz.
Ez a mai egy sokkal embertelenebb világ, ezt pedig a kérdező az általa leírtakkal is alátámasztja, mert a dolgok nem véletlenül alakulnak úgy ahogy. Az eszme - legyen az kommunizmus, vagy hívhatjuk demokráciának - önmagában semmit sem ér. Az a rendszer amelyik nem felemeli, hanem ellenkezőleg igénytelené teszi az embert, az egy rossz rendszer. A kérdező és mások által leírt tapasztalatok, anomáliák, a külső jelei ennek az embert ledegradáló, igavonó baromként kezelő rendszernek.
Különben, nem vagyok még szenilis nyugdíjas, 56-ban még nem is éltem, de annyit tudok, hogy ők is azért lázadtak, mert az a rendszer sem bánt velük emberként. Ha így vesszük 50 év alatt nem sokat fejlődtünk ami a lényeget illeti, viszont van internet, és ezt leírhatjuk. És ez nagy különbség. Ők megpróbáltak tenni, mi meg csak fecsegünk itt a virtuális világban a demokráciáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!