Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik a legvárosiasabb város...

Melyik a legvárosiasabb város vidéken?

Figyelt kérdés
Ahol érzed, hogy városban vagy, nyüzsi, épületek stb.
2014. jan. 30. 17:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Párat fel lehetne sorolni.

Miért is? Ugye nem burkolt "bunkó vidékizés" akar kisülni?

2014. jan. 30. 17:33
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
De, hogy valami értelme is legyen szerintem a megyeszékhelyek elég "városiasak".
2014. jan. 30. 17:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem, pusztán érdekel, mert nincsenek valami nagy vidéki városaink a többi országhoz képest.
2014. jan. 30. 17:38
 4/9 ConnectCare ***** válasza:
Nekem, bár hazabeszélek, de mindig Miskolc tűnt a legnagyvárosiasabbnak a vidéki városok közül. Miskolcot az előző században a vasgyár miatt igencsak építgették, nem organikusan fejlődött, mint a többi nagyváros, így lett egy egész egyedi városias arcualata - szerintem. Itt épült meg az ország legnagyobb lakótelepe, nagy a forgalom, néha fel kell magad verekedni a villamosra, mindig történik valami, viszont nincs óváros úgy igazából, hanem egy kereskedőutca van, amin már száz éve is bankházak, szállodák álltak.
2014. jan. 30. 17:43
 5/9 MrPifta ***** válasza:
54%
furcsa a kérdés, mert egyik város sem vidéken van, minden város egy város. Vidék az falvak, tanyák, bokrok
2014. jan. 30. 17:57
 6/9 anonim válasza:
legvárosiasabb város talán Debrecen vagy Miskolc, bár ezekben a nagy városokban fordulok meg legtöbbet, de ugye itt látni villamosokat stb, tudom nem ettől város a város, de mégis valamilyen szinten kitűnik ez által a többi város közül.
2014. jan. 30. 18:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Szeged is elég "városias".
2014. jan. 30. 18:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Én Szegedet mondanám. Főleg, amióta megnyílt az Árkád! :) ...és ott a Cinema City is a Plazaban. Vagy pl. a Napfényfürdő Aquapolis... És persze az egész várost behálózó tömegközlekedés (busz, troli, villamos), ami megkönnyíti a lakosok mindennapjait... De vonzereje lehet még a Szegedi Szabadtéri Játékok vagy a SZIN is.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe.

2014. jan. 30. 18:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Szegedi vagyok, lélekben is, de szerintem pont az Árkád is a leépülésünk egyik mérföldköve. Véletlenül sem tenném az első helyre. Ami nem is baj, imádnivaló hangulata van, ahogy még sok alföldi városnak, sokszor kisebbeknek is. Mindegy, most nem Szegedet fikázni jöttem :)

Én Pécset tenném abszolút első helyre, van kulturális élete, az emberek kiülnek esténként a kiülős helyekre, és a felújítások óta baromi jól néz ki, de egyébként is nagy előnye hogy van igazi óvárosa, ami esetünkben középkori, török, barokk épületek tömkelegét jelenti, és nem(csak) gipszstukkókat, meg századfordulós bankházakat. Persze ott van Uránváros is, már a neve alapján is a legkomolyabb lakótelep (persze amúgy nem, tök barátságos). Van egyetem. Vannak pécsi zenekarok, pécsről szóló dalok, Pécsen játszódó filmek.

Pécs olyan, mint BP budai oldala lehetne, ha nem lenne ennyire lerohadva (a belső részekre és nem a Hegyvidékre gondolok). Magyarul, van akkora, sőt nagyobb szám mint a magyar főváros egyik oldala.

Hogy miért nincsenek vidéki nagyvárosaink? Voltak: Temesvár ha jól tudom ma 300 ezer lakos körül van, és arányaiban régen is hasonló súlya volt. Azt hiszem az országban ott vezették be először a közvilágítást pl. Újvidék se volt piskóta és még sorolhatnám, ezek igazi, multikulti nagyvárosok voltak.

2014. febr. 1. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!