Szerintetek melyik rosszabb; ha valaki szándékosan megöl valakit, vagy ha elüt valakit és otthagyja, és azért hal meg, mert különben ő még segíthetett volna rajta?
Figyelt kérdés
2014. jan. 25. 18:28
1/7 anonim válasza:
Szerintem ez egyformán rossz. Ha elüt valakit véletlenül (és nem részeg vagy ilyesmi!) és megáll, de ennek ellenére az áldozat meghalt, azt megérteném. De hogy csak úgy otthagyja, ez elfogadhatatlan.
2/7 anonim válasza:
Az első.
A második esetben csak gyávaságról, pánikról lehet beszélni.
Mígy az első eset, általában ha nem önvédelemről van szó, egy undorító embert takar.
3/7 anonim válasza:
Számomra mindkettő szándékos emberölést jelent (tudom, hogy jogilag nem ugyan az), szóval egyformán tapló mindkettő.
4/7 anonim válasza:
Kövezzetek meg, de szerintem meg a második a rosszabb feltéve ha az elsőnél nem eleve az emberölést elkövető a kezdeményező (aki érti, érti nem rágom szájba).
5/7 anonim válasza:
a második......habár nem mindegy hogy kit ütök el, van olyan akit lehet othagynák simán xD
6/7 anonim válasza:
A másodikat tartom rosszabbnak, mert ott életben maradhatna az elütött, de így esélyt se kap, csak azért hal meg, mert aki elüti gyáva. (mindegy, hogy pánikol-e, de nem azért pánikol, mert nem tudja, hohyan kell lélegeztetni, vérzést elállítani, hanem azért, mert magát félti...:-() Az első eleve menthetetlen. Ott, ha valaki ölni akar, akkor öl. (Ettől még elfogadhatatlan az is, csak teljesen más kategória.)
7/7 anonim válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. Miért ölte meg szándékosan azt a valakit? Ha nyereségvágyból akkor egyformán rossz a kettő.
Viszont ha önvédelemből vagy bosszúból mint pl. az az apa akinek megerőszakolták és megölték a kislányát azt nem tudom elítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!