Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik rosszabb;...

Szerintetek melyik rosszabb; ha valaki szándékosan megöl valakit, vagy ha elüt valakit és otthagyja, és azért hal meg, mert különben ő még segíthetett volna rajta?

Figyelt kérdés
2014. jan. 25. 18:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyformán rossz. Ha elüt valakit véletlenül (és nem részeg vagy ilyesmi!) és megáll, de ennek ellenére az áldozat meghalt, azt megérteném. De hogy csak úgy otthagyja, ez elfogadhatatlan.
2014. jan. 25. 18:40
 2/7 anonim ***** válasza:
53%

Az első.

A második esetben csak gyávaságról, pánikról lehet beszélni.

Mígy az első eset, általában ha nem önvédelemről van szó, egy undorító embert takar.

2014. jan. 25. 18:49
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Számomra mindkettő szándékos emberölést jelent (tudom, hogy jogilag nem ugyan az), szóval egyformán tapló mindkettő.
2014. jan. 25. 18:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Kövezzetek meg, de szerintem meg a második a rosszabb feltéve ha az elsőnél nem eleve az emberölést elkövető a kezdeményező (aki érti, érti nem rágom szájba).
2014. jan. 25. 19:07
 5/7 anonim ***** válasza:
a második......habár nem mindegy hogy kit ütök el, van olyan akit lehet othagynák simán xD
2014. jan. 25. 19:09
 6/7 anonim ***** válasza:
A másodikat tartom rosszabbnak, mert ott életben maradhatna az elütött, de így esélyt se kap, csak azért hal meg, mert aki elüti gyáva. (mindegy, hogy pánikol-e, de nem azért pánikol, mert nem tudja, hohyan kell lélegeztetni, vérzést elállítani, hanem azért, mert magát félti...:-() Az első eleve menthetetlen. Ott, ha valaki ölni akar, akkor öl. (Ettől még elfogadhatatlan az is, csak teljesen más kategória.)
2014. jan. 25. 19:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez nem ilyen egyszerű. Miért ölte meg szándékosan azt a valakit? Ha nyereségvágyból akkor egyformán rossz a kettő.

Viszont ha önvédelemből vagy bosszúból mint pl. az az apa akinek megerőszakolták és megölték a kislányát azt nem tudom elítélni.

2014. jan. 25. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!