Miért olyan menő dolog manapság a fiataloknak minden hétvégén berúgni, bedrogozni? Ez csak rosszabb lesz? Csak neveltetés kérdése?
Szerintem nagy általánosítás amit írsz és kb a fiatalok 60 %-ra igaz.
Én 22 éves vagyok, tehát túl a gimis éveken és mostmár túl a nagy "bulizós" egyetemi éveken...
Egyetemi éveim alatt, kétszer voltam buliban, kocsmázni kb. egy hónapban, két hónapban egyszer, az abból állt, hogy ittam egy sört...és a baráti köröm ugyanígy csinálta kb. Én tanulni mentem egyetemre, nem azért, hogy szétb.sszam az agyam piával, cigivel, drogokkal...
Persze tudok a jelenségről, nem dugom fejem a homokba, de azért nem általánosítható ez a "manapság a fiatalok" kategóriára...
A másik ami dühít, hogy az az elfogadott, ha házasság előtt van legalább 2-3 de nem elítélendő ha mégtöbb (szexuális) kapcsolatod. Lefújjognak elítélnek, mert 5 éve vagyok a párommal...mert manapság az a menő, ha kik.rod magad, hogy aztán a "házasság nyomorúságos börtönében" ki lehessen bírni. Merthogy így jön ki....
22-L
Na egy újabb ember aki szatyorban lakik.
Régen is ment az alkohol ezerrel, a drog nem, mert nem igazán volt, de akik tudták tolták szal....
Nem tudom honnan jön ez az általánosítás, h régen senki nem ivott, csak most isznak a fiatalok, az meg végképp egy baromság, h ettől valaki alkoholista lesz.
Millió felmérés meg statisztika bizonyítja, h az alkoholizmus kiváltó okai között teljesen más tényezők játszanak közre.
Fura amiket írtok, én 30-on túl vagyok már, és tizen-, ill. huszonévesen sokat buliztam a barátaimmal, ittunk is stb., de mindenki „rendes” ember volt és most is az, dolgozunk, „értemiségiek” vagyunk, legtöbbünknek gyereke van.
Sőt, a mai napig össze-/eljárunk bulizni, bár már nyilván nem olyan gyakran.
Persze lehet, hogy az enyém más szubkultúra, mint amire a kérdező gondol, mert lehet, hogy egy bizonyos intelligenciaszint alatt nem tudja az ember, hol a határ, és alkesz vagy „drogos”, lumpen lesz belőle, azonban én ilyet nem ismerek. Szerintem akik „elzüllenek” attól, hogy mulatnak, azok olyan réteget képviselnek, amelynek tagjai régen is alkoholisták lettek, most csak annyi a különbség, hogy drogosokká is válhatnak.
Igen, szerintem nagyrészt nevelés kérdése a dolog, illetve a példamutatás nagyon fontos, hogy azt lássa a gyerek maga előtt, hogy a szülei boldogok, megvan a helyük a világban. Egy normális fiatal így is ki fog próbálni ezt-azt, azonban nem fog belesüppedni ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!