Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy értelmeznétek? "Guruló...

Hogy értelmeznétek? "Guruló kőre nem tapad moha! "

Figyelt kérdés
2014. jan. 21. 19:21
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Közmondás: aki gyakran változtatja a munkahelyét, lakhelyét, az nem viszi sokra soha.
2014. jan. 21. 19:31
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem meg arra utal, hogy amíg mozgásban van az ember teste és elméje, nem butul el, nem öregszik meg! Nem gyepesedik be!
2014. jan. 21. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Oly könnyű végakaratom

Hisz nincs mit elosztanom.

A vándor sorsa mostoha

Guruló kövön nincs moha.

A testem, ó ha mód van rá

Hamvasszák porrá, hamuvá

Vidám szellők fújják szét,

Hol tarka, virágos a rét

Talán hervadt virágra hull,

s az feléled tőle, kivirul

Végakaratul ennyit ír,

és minden jót kíván

Joe Hill.

Joe Hill balladája c. film

Az én értelmezésemben azt jelenti, amit az idézet mond (már, ha érzed, hogy ki a "vándor" - nem feltétlenül az, aki a hamubansült pogácsával ballag a rengetegnagy mesebeli erdőben)

2014. jan. 27. 04:35
 4/7 Pataki Éva válasza:
Szerintem meg ebben az idézetben pontosan azt jelenti amit írt is.."nincs mit elosztani"..vagyis napról napra él, és nincs semmi felhalmozott értéke..Ha kiragadod a szövegkörnyezetből persze mást és mást jelenthet..:)
2014. jan. 28. 08:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Valóban a guruló kövön nincs moha, nincs semmije, de nincs családja sem, nincsenek kötelezettségei, szabadság van viszont, aminek az ára bizony elég nagy, ezért kevesen választják ezt a fajta szabadságot.
2014. jan. 28. 15:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a meglátásaitokat. Furcsa, hogy amennyi ember, annyi értelmezés. Ebből is látszik, milyen csodálatos az emberi szellem!
2014. jan. 28. 19:13
 7/7 anonim válasza:

A fizikai értelmezésén túl,én az ember életére vetíteném.

Amíg fiatal,lendületben van,tanul,csiszolódik,szinte tökéletes golyóvá formálódva.Aztán,ha belezuhan a szerelem vermébe,rövidesen házasságot köt.Itt kezdődött a mohásodás.Majd jön a család,a ház,a munka.

2014. febr. 2. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!