Ez a mondat mégis mit jelent? Hogy értelmeznétek?
Ha egy medve üldözne, elbotlana Xy "véletlenül" a lábadban, hogy mentsd a saját bőröd?
bocsi, a hülye kérdésért, de itt vmi önfeláldozásról van szó? Előre is nagyon hálásan köszönöm a válaszokat!:)
Ez a mondat értelmezhetetlen és nem is logikus.
Ha szaladsz egy medve előtt,azért teszed,hogy mentsd a bőröd. Ha van előtted valaki,akkor
- összeütköztök,mindketten elestek,sikerül felkelned,és tovább szaladnod, a másik ottmarad, de ez részéről csak akkor lenne önfeláldozás,ha bevárná a medvét. Ez nagyon valószínűtlen,mert minden emberben van életösztön.
- másik ember nem botlik el a te lábadban,ha te szaladsz. Inkább te botlasz meg az ő eléd rakott lábában.
Xy feláldozza magát,de miközben menekül,még arra is jut ideje,hogy olyan trükkösen botoljon beléd,hogy az véletlennek tűnjön.
Elég fura és értelmetlen mondat.Az jut róla eszembe,hogy aki nem tud úszni,ne másszon fára,mert elüti a villamos.Na,ez az idézet is kb ilyen.
Szia!
Én teljesen jól értem ezt a mondatot, vagy sokkal inkább kérdést, arra utal ezzel a kérdező, hogy szándékosan feláldoznál-e mást azért, hogy mentsd a saját bőröd, vagyis életedet. Az elesne "véletlenül" éppen a szándékos gáncsolásra utal, amit te véletlenként akarsz feltüntetni. Remélem így érthető.
Sajnos az életben nagyon sok "véletlenül" gáncsoló ember van, fogjátok majd tapasztalni munkahelyen főleg, de mindenhol, ahol az előbbrejutásért, a boldogulásért kell küzdeni. Sajnos kevés a szabályosan küzdő ember.
Üdv. Péter
Én is úgy értelmezem mint Péter!
Tehát feláldozod a társad,csak hogy előnyhöz juss!
Ez igazán alattomos dolog,még akkor is ha megérthető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!