Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért fürdik Magyarországon...

Miért fürdik Magyarországon mindenki minden nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Saját tapasztalatból meg másoktól is hallottam hogy a fejlettebb országokban a diákok (pl.: finnek vagy németek) nem fürdenek minden nap,hanem mondjuk 3 naponta vagy még annál is ritkábban,és nem volt egyik diák sem büdös.

Itthon akkor miért terjedt el ez a "aki nem fürdik minden nap az büdös görény" elmélet?

Végülis egészséges ez az állandó fürdés? (persze ha valaki fizikai munkát végez és/vagy sportol és izzad mint egy ló akkor érthető,de ha nem csinál semmi izzasztót?)

2009. dec. 1. 19:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

nekünk is csak tavaly téltől van fürdőszobánk,előtte mi is a vízmelegítés + lavór verzióval kellett megelégednünk. de nálunk apám le is szid ha (szerinte) sokat fürdök,mert drága a víz

(igaza van,de nem pazarlom a vizet,heti 2x max 3x lezuhanyozok és megmosom a hajam. régen heti 1x tudtam csak fürödni és a suliban meg is bélyegeztek hogy büdös vagyok szóval ezt nem akarom megint,ügyelek a higiéniára)

2009. dec. 1. 20:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

én fürdök minden nap, mert úgy érzem, elég kosz kerül rám egy nap alatt..de van amikor kihagyom, de akkor másnap nem érzem jól magam, és nem is mennék szívesen emberek közé.

pont az előbb írtam le egy másik kérdéshez,de leírom itt is:

egy tanárom mesélte, hogy mikor egy nyugati országban volt, beszélt egy ottani emberrel erről a témáról. A nyugati ember mondta hogy ő nem fürdik minden nap, mert ő nem koszos. a tanárom meg mondta h ő és a magyarok is minden nap fürdenek. erre az volt a válasz, hogy ó,hát akkor ti biztos nagyon koszosak lehettek(lenézően).

Hát ez van. Fürdünk minden nap és nem hogy azt mondaná,milyen higiénikus, inkább ,,megfordítja" hogy milyen koszosak (büdösek?) lehetünk, ha már arra van szükségünk, hogy naponta tisztálkodjunk. (idióták)ő persze milyen tiszta,neki nincs szüksége rá.

2009. dec. 1. 22:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Mert minket még neveltek gyerekkorunkban.

a szüleink, nem a szitter.

Nem fürdik(kádban) mindenki, minden nap, csak hetente egyszer. De aki csak teheti, naponta lezuhanyzik, vagy lemossa az egész testét valahogyan. Sokkal jobban alszunk tisztán. Hiába nem végzünk mondjuk fizikai munkát, a bőrükön kiválasztódnak a szervezetből a mérgek. Azon kívül le is rakódik ránk a városi kosz is, eltömi a pórusokat. Nem csak a szépségért fürdünk, az egészség is ezt követeli. Ne zuhanyozz három napig - elgyengülsz, leizzadsz , rosszul érzed magad. Diákok közt minden nemzetnél előfordul, hogy fittyet hánynak a megszokott (higiéniai)szabályokra - ez időleges, és az ifjúkor velejárója.

Nem tudom, másképp mi helyzet külföldön.

Annyit hallottam, hogy az angolok a gyerekeket(ovi) ruhástól-cipőstől leteszik aludni, és többektől, hogy ott senki sem használ papírzsebkendőt..Hát..

Ne csatlakozzunk a fejlett nyugathoz.

Nem kell a savköpenyt vegyszerekkel lesúrolni, de egy kis öblítés már csak az éjszakai nyugalom miatt is fontos.

(csak csöndben mondom, ha mi nem jövünk, talán még mindig szoknyában járnának ezek)

Olvastátok a jamikai csávó

Ilyenek vagytok ti, magyarok c. könyvét?

Ő azon lelkendezik, hogy a magyarok pucolják és cserélgetik a cipőiket. És hogy teniszre teniszcipő, utcár pl. bőrcipő. Meg hogy leveszik. És hogy minden fürdőben van eg ykis mosógép, és milyen praktikus!

2009. dec. 1. 22:40
 14/17 anonim ***** válasza:
A férjem külföldi (amerikai) és mégis minden nap fürdik...szerintem ez a személyen múlik, nem a nemzetiségén. Magyarországon sem fürdik mindenki minden nap. Éltem Németországban is, ott sem tapasztaltam, hogy bárki koszos lenne, a házak is nagyon tiszták, azért ha nem is minden nap, de nagyon gyakran tisztálkodnak így is. Szóval amit mondasz az általánosítás és nem igazán igaz mindenkire.
2009. dec. 2. 10:21
 15/17 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem csak mondják, de nem mindenki fürdik minden nap, csak ezt ciki bevállalni, mert igénytelennek nézhetik. Én sem fürdök meg a párom se mindennap. Nyáron inkább, de most én úgy 3 naponta. Pedig imádok fürödni, de ez van, feleslegesen nem pancsolok. Nem is megyek ki a házból, szerintem jó a puritán életmód, sokmindenre megtanítja az embert.
2009. dec. 2. 10:59
 16/17 anonim ***** válasza:

A büdösség nem attól függ, hogy valaki hány naponta fürdik. Aki izzad, pl. fizikai munkát végez, az nap végére igen büdös lehet. Aki nem izzad, esetleg dezodort is használ, az 1-2 nap után még egyáltalán nem lesz büdös. Ráadásul attól is függ a testszag, hogy milyen gombák, baktériumok élnek az illető bőrén. Ezért van az, hogy különböző országokból származó emberek nagyon különböző testszaggal rendelkezhetnek. Nagyon sok olasz vagy francia elviselhetetlenül büdösnek tűnik akkor is, ha egyébként tiszta, rendszeresen fürdik, az előnytelen baktériumflórája miatt. De az is lehetséges, hogy ők ezt szokták meg és számukra mások tűnnek büdösnek.

A fürdés biztosan nem károsítja az egészséget. Aki mozog, annak érdemes legalább naponta (fizikai munkásnak akár reggel és este). Aki ülő munkát végez, annak elvileg nem kötelező, mert testszaga nemigen lesz, mégis érdemes, mert lehetséges, hogy van testszaga, csak ő maga nem érzi (megszokás miatt).

Egyébként a franciák voltak a közelmúltig híresek arról, hogy keveset fürdenek. Manapság kb. 50%-uk fürdik minden nap. A fürdés gyakorisága is divat, és nyugaton jelenleg divat mindennap vagy akár naponta többször fürödni, így valószínűleg a franciák is követni fogják ezt a mintát, vagy legalábbis letagadják, hogy nem fürdenek minden nap.

2009. dec. 3. 22:13
 17/17 anonim ***** válasza:
Régen én is úgy fürödtem, amikor kisgyerek voltam, kb. 10 éves koromig, hogy heti 1x, vasárnaponként.És minden reggel-este szappanos arcmosás, fogmosás, szval higiénkikus volt.Nem tehettük meg, hogy naponta zuhanyozzunk, de aztán 11éves kormtól 13ig szerdán zuhanyzás és vasárnap fürdés.Mostanság minden este le kéne zuhanyozni, de sokszor úgy kimerít a tanulás meg midnen, hogy semmi kedvem zuhanyozni, emrt ha nekiállok, akkor az már minimum fél óra, mert akkor letisztítom az arcom is stb.Szval vasárnaponként fürdök és szerdán zuhanyzok, el alap, mert hajat kell mosnom ezen a 2 napon, és közben van oylan h mondjuk kedden és szombaton elmarada fürdés vagy iylesmi.De soha nem vagyok büdös, senki sem tart annak, olyan vagyok, mitn egy átlagos ember, a hajam se szokott tiszta zsíros lenni.
2009. dec. 5. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!