Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Angliában betanított munkában...

Angliában betanított munkában voltatok már?

Figyelt kérdés
alap és középfok közötti a nyelvtudásom.

2014. jan. 10. 08:11
 1/6 anonim ***** válasza:
28%

Szˇar, és ahogy a brit politikát elnézem, egyre s˘zarabb/nehezebb lesz csak. Sajnos elönzönlötték őket is a törökök, arabok, mégtöbb nig°ger, meg a lengyelek.

Németországban több fantázia van mostanában. Persze oda mondjuk nem árt németül tudni.

2014. jan. 10. 08:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előző, Ausztriában, Németországban nem lehet betanított munkából annyi pénzt összetalicskázni mint Angliában, mivel oda szakképzett, közel anyanyelvi szinten beszélő embereket keresnek.

A brit "politika" meg nem a betanított munkásokat, hanem a segélyek miatt kitelepülőket érinti. Hihetetlen az a hiszti amivel itthon is körítik ezt a témát. Az itthon maradottak önigazolása: lám, minek mentetek ki, haza lesztek paterolva. Igen, lesz aki haza lesz paterolva, de hogy nem az aki dolgozik, arra nagyobb összegben fogadnék.

Egyértelműen a romániai és bulgáriai romák miatt, elővigyázatosságból hoznak olyan szabályokat, amilyeneket. Te a segélyekért, ellátásokért mennél Angliába dolgozni? Én nem, hanem a magasabb munkabérér.

A kérdésre válaszolva: voltam, megérte, jó volt, de alapfok-közeli nyelvtudással nem érdemes belevágni, nem fogod érteni amit mondanak. Hacsak nincs egy tuti biztos helyed, magyar ismerősökkel, ahol nem nagyon kell beszélni. Mondjuk a legdurvább átverős sztorik általában így kezdődnek.

2014. jan. 10. 15:41
 3/6 A kérdező kommentje:
épp most kérdeztem egy csajt ők ezzel foglalkoznak 200-250k a kijutás költsége, de nem akarok marionett bábu lenni, mert így középke angol nyelvtudással, kevés pénzzel, szakma nélkül csak átvernek. másrészt pedig az ilyen hírdetéseket 4 óra alatt megnézi 3000ember. Ausztria jó! csak nem németül tanultam..sajnos.
2014. jan. 10. 22:04
 4/6 anonim válasza:
Én itt élek már jó ideje. Sokáig dolgoztam közvetítő által mire átvett a cég. Az Angol közvetítők, csak azokkal foglalkoznak, akik már fizikailag is itt vannak, tehát bemész, van-e munka, ha van, mikor kell kezdeni. Senki nincs aki szállást, repjegyet meg transzportot is elintézi helyetted. Igazából így kijutni csak akkor esélyes ha van egy megbízható itteni ismerősöd aki mindebbe segíteni tud. Vagy ott az a sok gennyláda aki ilyesmi ígérve majd jól lehúznak. Ezeket a hirdetéseket jó messzire el kell kerülni. Szóval megbízható ismerős nélkül kijönni az vagy sok pénz és jó szervezőképesség, vagy iszonyat rizikó.
2014. jan. 26. 02:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez így igaz. Bár már inkább ausztriába, esetleg németországba megyek, sokan azt mondják az angolok nem jól bánnak a külföldi munkásokkal. Szakács leszek, összeszedek egy középfokú német nyelvtudást, és megyek is.
2014. jan. 26. 13:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Több éves angliai raktáros tapasztalattal a hátam mögött állíthatom, hogy nem bánnak rosszul az angol munkáltatók a külföldi munkaerővel. Udvariasak, barátságosak, nem kötnek beléd, ha gyengébb az angolod. Az más kérdés, hogy a legtöbb ilyen munka közvetítőn keresztül van, tehát némileg kedvezőtlenebb feltételekkel foglalkoztatnak mint a szerződéses dolgozókat: egyik napról a másikra kirúghatnak, alacsonyabb órabér (6.31 font), általában többet kell teljesíteni, és ha éppen nincs annyi munka akkor hazaküldhetnek előbb. És Angliában nem 100 ezer a minibálbér, inkább olyan 350 ezer.
2014. márc. 20. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!