Ha kettős állampolgár vagyok, de végleg kiköltözöm külföldre, akkor leadhatom a magyar állampolgárságomat, azzal az indokkal, hogy nincs rá szükségem?
Igen.
1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról
8. § (1)42 A magyar állampolgár - a köztársasági elnökhöz címzett nyilatkozatában - lemondhat a magyar állampolgárságáról, ha
a) külföldi állampolgársággal is rendelkezik vagy annak megszerzését valószínűsíteni tudja, és
b) a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban nem szerepel, vagy Magyarország területét külföldön történő letelepedés szándékával elhagyta vagy külföldön élő magyar állampolgárként nincs bejelentett, érvényes tartózkodási helye Magyarországon.
Utólag én is rágugliztam, de biztos ami biztos, megkérdeztem itt is.
Köszönöm szépen :))
Leadhatni leadhatod, de miért add le ? Származik valami előnyöd abból, hogy leadod ? Vagy jelet-e valami külön költséget, ha magtartod ?
Ráadásul sosem lehet tudni, mikor fog jól...
Le, de minek? Hacsak nem szandekozol olyan helyen elni ami a kettos allampolgarsagot tiltja, nincs ertelme.
Attol hogy megszunik az allampolgarsagod, meg bizony magyarnak szulettel ha tetszik ha nem.
En is kulfoldon elek, de ilyen badarsag sose jutna eszembe hogy szegyelljem a hazamat. Ez olyan mintha valaki az anyjat gyulolne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!