Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szeret az elit ennyire...

Miért szeret az elit ennyire síelni?

Figyelt kérdés
Hidegben én legszívesebben ki se megyek, nem hogy még távolra elutazzak, ezen túl a síelés macerás, drága és veszélyes. Itt van ugye Schumacher esete, most meg Merkel kancellár törte össze a medencecsontját. Miért ér ez ennyit nekik? De ahogy tapasztalom, Magyarországon is egy kicsit pénzesebb család már síelni megy. Én akkor se mennék, ha nekem fizetnének.

2014. jan. 6. 13:39
 1/9 anonim válasza:
83%

A síelés is egy sport. Igen jó szórakozás és jól megmozgatja az embert.

Veszélyes? Naponta szerinted hányan halnak meg az utakon? :D

Bármilyen sportban megsérülhetsz könnyebben és durvábban is ;)

2014. jan. 6. 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
Gondolom azért, mert drága és lehet vele villogni, vagy ha nem is villogni de mutatni, hogy ők még mindig tartják azt a színvonalat. Ott van pl. a golf.. a legtöbb sznob eljár golfozni, holott semmi értelme, a világ egyik legunalmasabb sportja.. de mégis ott találkoznak sokan, ha 500 Ft lenne a belépő, biztosan nem mennének oda.
2014. jan. 6. 13:53
 3/9 anonim ***** válasza:
41%
Azért, mert ezzel mutatja ki, hogy ő az elithez tartozik. Azért is olyan helyre megy, ahova a csóró nem mehet.
2014. jan. 6. 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Meg kell fordítani. Nem elit szeret síelni (nagyon sokan nem teszik), hanem a síeléshez kell némi pénz, mondjuk a kiránduláshoz képest. Utóbbit lehet (bár nem mindig szerencsés) utcai cipőben, előbbihez minimum léc és cipő kell. Pár tízezer, netán száz is lehet. A golffal ugyanez a helyzet.

Ami az unalmasságot illeti, a kívülálló, a művelését nem ismerő, nagyon sok tevékenységet találhat unalmasnak. Pedig a síelés kiváló testedző és egyensúlyteremtő sport, a golf pedig izgalmas kihívás a célba találás trükkjeihez.

Más kérdés, ha nem ismerjük saját határainkat, és olyasmire vállalkozunk, ami meghaladja a képességeinket. Az nem az adott sport, hanem a mi hibánk. Éppen a hegymászásban van egy mondás: a csúcs másodszorra is ott lesz. Azaz, ha fogytán az erőd, vagy képességed, fordulj vissza. ha leestél, többé nem mehetsz fel. De ha újra kísérletet teszel, a hegy megvár.

2014. jan. 6. 14:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Érdekesek a válaszok, mindegyikben van nekem hasznos szempont. Minden választ hasznosnak értékeltem.
2014. jan. 6. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

nem csak az elitek szeretnek es szoktak sielni

persze ki messzebb lakik a hegyektol annak penzbe kerul egy ilyen moka, de pl ahol lakom bolodog boldogtalan szokott sielni, hasznaltan apropenzert kapsz felszerelent

2014. jan. 6. 19:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen elit emberek, pénzesek sportja. Egyáltalán. Nem mondanám magam ''elit'' embernek, de nem járok nyaralni, szinte semmi extrát nem engedek meg magamnak, csak egy heti síelést Lengyelországban. Ott sem egy ''elit'' pályán, egy pár km. hosszú, nem 500 pályával rendelkező síterepről beszélünk. Itt sem egyénileg, hanem egy sítáborral, amit a helyi iskola rendez, és így jó áron kilehet hozni! Magyarországon a viszonylatokhoz képest viszont elég drágák a pályák, és nem érnek annyit!.. Egyébként ha még nem síeltél kedves kérdező, sajnos nem tudod mennyire jó az, amikor suhansz lefelé a pályán, és csak a hó, a hegyek, a hegyi levegő az, ami számít, és persze saját magad. Marhaságnak találtam én is egy ideig, majd négy éve megtanultam síelni. Azt gondolná az ember hogy hideg van, ki sem kell menni - 10, -15 °C-ban, de, igenis kikell menni, ha a síelésről beszélünk. Nincs hideg közben, és olyan szinten átmozgatja azokat az izmokat, amikről nem is tudod hogy vannak, hogy az valami elképesztő! :)
2014. jan. 7. 21:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Az utóbbi két válasz alapján most már én is árnyaltabban látom a síelést, és hajlandó vagyok belátni, hogy ez nem csak egy elit sport. De tőlem akkor is távol áll.
2014. jan. 8. 14:25
 9/9 anonim válasza:
.Én nagyon szeretek síelni még akkor tanultam meg mikor csak azok síeltek akik a hegyekben laktak,mint én is,de nem tartozom az elit közé és nem is szeretem a társaságukat,jellemzően gyenge vagy közepes sítudásúak,mindig a legdrágább felszerelést vásárolják.Általában hangosan beszélgetnek,hogy mindenki hallja,hogy ők milyen profik és hogy milyen sok helyen síeltek már,holott az idejük 70%át a hüttében iszogatva töltik.Ettől függetlenül ez egy nagyon szép és ha ésszel művelik biztonságos sport,én egész évben erre spórolok inkább nem nyaralok ,hogy tudjak síelni.
2014. jan. 8. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!