Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rosszul hallottam? A szülőket...

Rosszul hallottam? A szülőket tényleg csak 20000ft felett értesítik?

Figyelt kérdés
Tegnap a C&A-ban szemtanúja voltam egy lopási kísérletnek.EGy 14 év feletti tinilán el akart lopni egy nyakláncot,zsebretette. Odament hozzá a biztonságiőr a kislán valamit beszélt a családjáról meg sírt meg minden. Odahívták az üzletvezetőt de a rendőröket végülis nem hívták ki (miért nem?). Elkérték az adatait,a személyi igazolványa állítólag nem volt ott.A lány egyfolytában kétségbeesetten mondta hogy megígéri hogy többet nem csinálja meg meg hogy meg fogja tudni-e az anyukája.Az üzletvezető mintha azt mondta volna neki,hogy ez a legvél elmegy az önkormányzatra(vagy hova,pontosan nem értettem) és a szülei csak akkor tudja meg,ha 20000ft nyi lopás összegyűlik.Roszul hallottam? Vagy a gyerek szülei tényleg csak 20000ft felett kapnak értesítést?
2009. nov. 29. 18:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Odahívták az üzletvezetőt de a rendőröket végülis nem hívták ki (miért nem?)"

Ebben a konkrét esetben nem hívták, mert nem volt kedvük hozzá. Nem mindenki hív minden piszlicsáré ügyhöz rendőrt. Ezért nem is lett ügy a dologból. Ha hívnak rendőrt, és feljelentés történik, akkor elindul a szabálysértési eljárás, az elkövető bírságot kap, ami akár többszöröse az elkövetési értéknek. Fizetési meghagyást kap, azaz ha nem fizet, végrehajtás következhet.

De csak hülyítsétek egymást, hogy "büntetlen" marad, aki 20 000 Ft alatt lop, csak panaszkodjatok, mint reumás vénasszonyok a piacon, mostanában ez divat.

2009. nov. 30. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!