Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rosszul hallottam? A szülőket...

Rosszul hallottam? A szülőket tényleg csak 20000ft felett értesítik?

Figyelt kérdés
Tegnap a C&A-ban szemtanúja voltam egy lopási kísérletnek.EGy 14 év feletti tinilán el akart lopni egy nyakláncot,zsebretette. Odament hozzá a biztonságiőr a kislán valamit beszélt a családjáról meg sírt meg minden. Odahívták az üzletvezetőt de a rendőröket végülis nem hívták ki (miért nem?). Elkérték az adatait,a személyi igazolványa állítólag nem volt ott.A lány egyfolytában kétségbeesetten mondta hogy megígéri hogy többet nem csinálja meg meg hogy meg fogja tudni-e az anyukája.Az üzletvezető mintha azt mondta volna neki,hogy ez a legvél elmegy az önkormányzatra(vagy hova,pontosan nem értettem) és a szülei csak akkor tudja meg,ha 20000ft nyi lopás összegyűlik.Roszul hallottam? Vagy a gyerek szülei tényleg csak 20000ft felett kapnak értesítést?
2009. nov. 29. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Igaz. 20E ft. alatt csak szabálysértésnek számít. Tehát kap egy enyje-benyjét és ennyi. Nem lesz belőle semmi komoly problémája. Max. a lelkiismeretével kell elszámolnia.
2009. nov. 29. 18:38
 2/11 anonim válasza:
60%
Mintha a híradóban is ezt hallottam volna. A benzinkútról fizetés nélkül elhajtók után csak 20 000Ft felett indítanak "körözést". Vagyis ha 19 900 Ft-ért tankolsz, majd elhajtasz, nem történik semmi...
2009. nov. 29. 18:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért hihetetlen,hogy ezt igy büntetlenül megússzák.Bár nem úgy tűnt hogy a lánynak nincs lelkiismerete..De most komolyan nem fogja megtudni az édesanyja? Ha az én gyerekem csinálna ilyet és egyszercsak jönne a levél hogy miket lopkodott össze..Komolyan,nem is tudom mit csinálnék. Én szégyelltem magam a szülők helyében.És lehet hogy ők meg semmit nem tudnak az egészről :/ Ez nagyon durva.
2009. nov. 29. 18:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen,én is hallottam vmi ilyesmit, amikor még szakiskolába jártam, a gyakorlati munkahelyen két gyerek össz. olyan 150 ezer Ft. értékben lopott árut az áruházból, persze akkor értesítették a szülőket mivel jóval túllépték a határt :)
2009. nov. 29. 18:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Én másképp tudom...

3 éve, a gyerekeim általános iskolájában az egyik gyerek lopott egy boltban, kihívták a rendőröket, azok meg a gyereket az iskolába kísérték, az igazgatóhoz!

Az igazgató meg értesítette a szülőket!!!

(3ezer Ft alatti volt a lopás)

A törvény szerint a helyi jegyzőt kellene értesíteni kisebb lopás esetén.

Kiskorúaknál lehet, ez másképp van?...

Szerintem értesíteni kellene a szülőket, mert ebből tudnák meg, hogy probléma van a gyerekükkel!

2009. nov. 29. 18:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Egyetértek.szörnyű hogy a szülők semmit nem tudnak. Amúgy nem hívtak rendőröket
2009. nov. 29. 18:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
az, hogy az igazgató hívta a szülőket, az nem a törvény miatt volt, hanem mert így érezte helyesnek.
2009. nov. 29. 18:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Pontosan. Az, hogy az igazató kihívta a rendőröket, saját döntése volt, de 20E ft. alatt nem számít bűncselekménynek, csak szabélysértés. Tehát az egy kivételes eset lehetett, de az általános eljárás nem így történik.
2009. nov. 29. 19:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Az iskolai dolgok már egész más kategória mint egy bolti lopás, amíg az ott is marad.

Tudjátok, jelenleg a tanár-diák közötti dolgok mivel bizalmi viszonyról beszélünk, jogilag szolgálati titoknak, esetenként még magántitoknak is minősülnek. Így aztán kifejezetten tilos a szülőnek bármit is tovább adni. Ez a dolog olyan kétoldalú, de való igaz, ha a diák a tanárában elveszíti a bizalmat, az valószínű nagyobb probléma, feltéve, hogy addig bízott benne.

Na most aztán ez a bolti lopás önmagában meg 20 e Ft alatt szabsértés és nincs rendőrség.

De attól függetlenül, mert a jegyszőhöz kerül, vigyázat, mivel a szabsértési osztály kapásból értesíti a gyámügyet, legalábbis hivatalosan kellene neki, és így mégiscsak kapnak a szülők egy levelet!

Hát, nagyon eset-függő.

2009. nov. 29. 19:34
 10/11 anonim ***** válasza:
60%
Töménytelen ember él ebből, hogy így lopdos.
2009. nov. 29. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!