Nem tartjátok túlzásnak Mo. Budapest-központúságát?
Elsősorban vidékiek válaszát várom, mert a budapestiek válasza elég egyértelmű...
Arra gondolok, hogy minden Budapesten van, minden annyira természetes, hogy ott van, ha valahová el akarunk jutni, akkor egyértelmű, hogy Bp-et érinteni kell, de még az országos rádiókban is a budapesti közlekedési híreket kell hallgatni, a híradóban meg azt nézni, hogy épp melyik téren, melyik lámpa romlott el... Kit érdekel??? Akkor a mi városunk közlekedési híreit is legyenek szívesek...
És még annyi példát lehetne hozni, mint pl. a gyereknap a Kossuth téren. De már az is természetes, hogy egy sima állásinterjúra is fel kell menni Budapestre 200 km-ről. Ti nem érzitek így?
"Kit érdekel???"
valszeg többeket mint a ti városotok közlekedési hírei, ezért.
szerintem senki sem tiltotta meg, hogy saját rádiót indítsál a városkádban, már ha van szabad frekvencia.
ha pesti állásra jelentkezel, akkor pesten lesz az interjú, ha pesti székhelyű a cég akkor is, nem gondolod komolyan, hogy majd a munkaadó fog leutazni hozzád az interjúért ugye?
Első: Tudod vannak más nagyvárosok is, ahol esetleg ugyanolyan problémás a közlekedés... Azok mégsem országos hírek, pedig az is nem 1-2 ember érdekelne esetlegesen.
Állásinterjú: NEM bp-i állásra jelentkeztem, hanem a saját városomba, és már nem egyszer kellett felmennem bp-re, és az a baj, hogy szerintük ez tök természetes.
És nem véletlenül vidékiek véleményét kértem, mert egyértelmű, hogy te (mint gondolom pesti) így reagálsz, hisz nektek ez rendkívül kényelmes. Minden elérhető, programok, eü-i ellátás, minden...
én győri vagyok, de egyetem miatt pestre kerültem. életem legnagyobb csalódása. annyira nagyra vagyunk vele, közben pedig elképzelhetetlen az állandó bűz, szemét, tömeg. tele van bunkó emberekkel, tapasztalom ezt nap, mint nap a metrón meg villamoson. a mutogatott kerületek szépek, de ami mögötte van, az borzasztó. én is utálom a budapest-központúságot, hogy m inden csak itt van(de legalábbis sokminden). hát, inkább a nagy semmi. sétálni nem lehet elmenni, mert ott a mocskos dunapart vagy a Margit-sziget, de az egy szép napon tömve van emberekkel, mert csak ez van. úgy hiányzik a csodálatos győri folyópart! lehet, hogy több a szórakozási lehetőség, de a többségére amúgy sincs pénzünk, pedig nem vagyunk szegények sem.
szerintem ez nemigen fog megváltozni, jobb ha ezt így elfogadod. de egy biztos, budapest ide vagy oda, amint végeztem megyek haza.
Én Bp-en élek, itt születtem, sokáig nekem is tök természetes volt, hogy minden Bp-ről szól...
Akkor döbbentem rá arra, hogy nem mindenki Bp-en él és a vidékieknek miért kell állandóan azt hallgatni, mi van Bp-en, mikor gyerekkoromban egy nyarat vidéken töltöttem rokonoknál...
Hallgattam a rádiót és bosszankodtam, miért nem X-város időjárását vagy közlekedését teszik műsorra, miért csak Bp-et?... Na, akkor megértettem, miért utál engem mindenki ismeretlenül is a faluban és "kispesti"-nek szólít?... (Nem is ismertek, de máris eldöntötték, hogy biztos beképzelt vagyok és biztos fennhordom az orrom...)
Nem értettem, miért kell nekem azért szégyellnem magam, mert Bp-en lakom???... :-[
Mondjuk, az azért érthető, hogy egy országnak csak 1 Parlamentje lehet és azt a fővárosban fogják felépíteni!
A minisztériumok is minden országban a fővárosban vannak...
Miért furcsa az, ha a legtöbb vállalkozás székhelye vagy székháza vagy igazgatósága a fővárosban van???
Az, hogy a Parlament előtt gyermeknapi ünnepséget vagy karácsonyi rendezvényt szerveznek, az miért fáj ennyire???... Gondolj csak bele : itt a fővárosban 2 millió lakosból sokkal több a kisgyerek, mint bármelyik más városban! (Mellesleg más városokban is szerveznek hasonló programokat, de bocsi, hogy a Parlamentet nem tudjuk áttolni Győrbe, vagy Pécsre, vagy Miskolcra.)
Minden városnak van helyi kábelTV-je, helyi hírekkel, ott meg a saját városod híreit nézheted! (Bocs, de engem meg az nem érdekel!)
Különben már az sem úgy van, hogy "minden Bp-en van", mert pl. állatkert sem csak kizárólag Bp-en van...
Pl. a férjem már évek óta Bécsben száll repülőre és nem Ferihegyen, inkább másfél órát autózik Bécsig...
A győri beírónak üzenem :
Én megértem, hogy mindenkinek az a legkedvesebb, ahol ő született, de attól még én pl. soha nem szóltam le Győrt, mert nekem sokkal kedvesebb a Margit-sziget vagy a Duna-part...
Nekem például sehol a Világon nincs szebb látvány, mint a Duna-part, a hidak, a Gellért-hegy, a Várnegyed, a Parlament...
De emellett tiszteletben tartom, hogy a győrieknek nyilván Győr a legkedvesebb! (A pécsieknek meg Pécs!)
Utolsó: Mint már írtam, tisztában vagyok vele, hogy van helyi rádió/tv. De én az ORSZÁGOS adókról beszélek, ami ugye ORSZÁGOS, nem budapesti. Elméletileg. Gyakorlatilag meg mégis. Vagy szerinted normális, hogy ORSZÁGOS tévében/rádióban olyan információkat mondanak, amelyek csak a budapestiekre tartoznak? Ezek szerint az országos tévé/rádió a budapestieké, vagy mi?
Gyereknap: igenis fáj az, amikor a pesti gyerekeknek még ez is jár, a millió más lehetséges program mellett, mert azt kár tagadni, hogy a budapesti gyerekek szülei (általában) anyagilag is jobban megengedhetik maguknak, és jobban elérhetőek is a különböző programok, mint mondjuk egy falusi gyereknek. És amikor gyereknap van, akkor megint csak nekik adjunk pluszt, nem azoknak, akiknek semmi lehetőségük nincs. Természetesen az egész ország adójából.
De millió más példa is lehetne, amikor a vidék le van sz.rva, mert Budapest az első, és az egyetlen. Csak azt nem tudom, hogy mit ennétek, ha magatoknak kellene megtermelni a betevőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!