Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kik egy társadalom általánosan...

Kik egy társadalom általánosan megbecsült tagjai? Pl. nálunk most Magyaroszágon?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy pl tűzoltók, áplónők, pedagógusok stb. Csak így általánosságban nevek nélkül. S még egy kérdés miért becsüljük őket?
2008. júl. 15. 10:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A két egy időben zajló programból a bulvárosabb kapott nagyobb reklámot. Sajnos ez van általában. Nevezhetjük degeneráltságnak is. Korábban is tapasztaltam ilyet:

Zámbó Jimmy mikor meghalt, tele volt vele a sajtó, rá nem sokkal Sinkovits Imre, a nemzet színésze is meghalt, és még mindig Zámbó jimmyvel volt tele a sajtó. De nemzetközi szinten ugyanez volt tapasztalható, amikor meghalt Diana hercegnő és nem sokkal utána kalkuttai Teréz anya. A megbecsülés tehát már bulvárosodás kérdése is.

2008. júl. 16. 13:50
 12/15 anonim ***** válasza:
31%
én halottam az avatásról több helyen is. Aznap majd egésznap rádió volt a fejemen és váltogattam a csatornákat, mert sehol sem volt jó a műsor. így aztán halottam egy csomó hírműsort is és mindegyikben benne volt. sőt igazság szerint, hosszabban is beszéltek róla szerintem, mint a másik "buliról"... bár csak lehet, hogy engem ez érdekelt, a másik meg nem...
2008. júl. 16. 17:28
 13/15 anonim válasza:
74%
jó neked,h. hallottál róla...én5féle híradót néztem és rádiót halgattam és sehol nem volt. Biztos rossz csatornákat hallgattam....
2008. júl. 16. 18:36
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A lelkészeket, lelkipásztorokat, papokat szemtől szembe általában nagyon tisztelettudóan szólítják meg, és megbecsülik. (Néha túlságosan is. Van ahol akkor is ragaszkodnak a tisztelendő úrhoz, stb. ha megmondod a keresztneved, és kéred, hogy azon szólítsanak.)

De a hátuk mögött (vagy névtelenül a neten) meg sokkal többen anyázzák őket, és olyan dolgokkal vádolják, (pénzhajhászás, pedofília, stb.) ami egyáltalán nem jellemző mindenkire, bár pár emberre kétségtelenül. Szóval ez pl. egy ambivalensen megítélt foglalkozás.

1 teológus, akinek már jutott ki mindkettőből

2008. júl. 17. 17:13
 15/15 anonim válasza:
Szerintem nem annak kellene befolyásolnia egy ember pályaválasztását, hogy megbecsülik-e a munkáját! Persze senki sem akar éhen halni, de ha nem is becsülik meg, tud-e egy elhivatott ember boldogságot találni a munkájában valahol más területen, ha a szíve mindig egy és ugyanazon tevékenység felé húzza ?
2008. dec. 30. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!