Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy higgyenek...

Mit csináljak, hogy higgyenek nekem?

Figyelt kérdés

1-2 éve új baráti, azaz inkább haveri körben mozgok, eljárunk bulizni stb... volt/van egy srác aki viszont megrögzötten hazudozik, de mindenben, egy igaz mondata nincs, teljesen felesleges dolgokról hazudik, betegesen.

Ahogy gyanakodni kezdtünk rá,hogy vajon hazudik e előbb össze beszéltünk, aztán egyszer közösen mondtuk,hogy bocsi de nagyon gyengék a sztorik.

Újabban viszont összeállt a kép,hogy valószínűleg most rám gyanakodnak,hogy én is hazudozok, egyszer a húgomról meséltem egy történetet, aztán mikor találkoztak a húgommal rákérdeztek ,hogy igaz e (természetesen igaz volt)

Aztán volt egy hír a híradóban, kérdeztem,hogy hallották e és akkor mondták, hogy igen, vagyis csak az elejét mi is volt benne?Én meg elmondtam. (aztán leesett,hogy azt nézték meg,hogy hazudok e, ők is látták a hírt csak az én verziómra voltak kíváncsiak.)

Őszintén szólva nagyon felba..felhúz hogy ezt feltételezik rólam, amit a húgomról meséltem az is egy semmi extra történet volt, semmi rendkívüli nem volt benne, és ha azt sem hitték el akkor bele sem merek gondolni,hogy a komolyabb sztorikról mit gondolhattak, mert azért meséltem nem mindennapi dolgokat is, de én sosem szoktam hazudni, esetleg túlozni, de azt is csak mértékkel.

A húgomat ismerik, és a hihetetlenebb történetek nagy részét ő is alá tudja támasztani nekik, szóval ha kell én be is tudom bizonyítani, hogy igaz, de ..sokat gondolkoztam ezen és tényleg nagyon rosszul esik,hogy nem hisznek el alapvető dolgokat sem.-pláne,hogy én kifejezetten utálom a hazudozást, és akkor rólam feltételezik?!...

2013. dec. 24. 20:40
 1/6 anonim ***** válasza:
legyél rámenős....
2013. dec. 24. 20:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Azaz?
2013. dec. 24. 20:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem túl sokat aggódsz.Gyanakodtak, teszteltek a híradós dologgal, te átmentél és itt vége.Ha többet nem fordul elő, akkor nincs értelme ezen izgulni.
2013. dec. 24. 20:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom...volt hogy elmeséltem valamit és nem mondtak rá semmit.

Mikor az a srác hazudott akkor is ezt csinálták/csináltuk, és igazából szerintem nem érdekli őket annyira az igazság,hogy utánajárjanak.

De szerintem a legjobb ha majd egyszer elmesélek valamit s látom,hogy hitetlenkednek, akkor rákérdezek,hogy miért olyan hihetetlen ez?...aztán felajánlom,hogy kérdezzék meg a húgomat és ahányszor azt látom,hogy nem hisznek el valamit, akkor rákérdezek,hogy mit nem lehet ezen elhinni.

2013. dec. 24. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz vele, állítom ők sokkal többet túloznak, hazudnak, mint te.

Ők különben is csak haverok, nem tartozol nekik őszinteséggel.

2013. dec. 24. 21:14
 6/6 anonim válasza:

A kis problémákkal nem kell törődni, a nagyok meg amúgy is megoldódnak maguktól.

Kit érdekel, hogy pár ficsúr a jelenlegi haveri társaságodból mit gondol rólad, sőt még jobb is szerintem, hogy kiderült, mert így többszörösen ügyelsz, hogy nehogy felnagyíts bármit is. Ez még jó hatással is lehet rád az élet egyéb, későbbi szakaszában.

A másik dolog amit érdemes megjegyezni, hogy ha felhozod, mutatod, hogy téged zavar, akkor csak tovább fogják csinálni. Ha ügyelsz rá, hogy mindig igazat mondj, ne nagyíts fel semmit, egy idő után meg fogják unni. Egyrészt, nem tudnak megfogni, másrészt nem látják rajtad, hogy idegesítene. Nem "poén" többé, hagyni fogják.

A másik dolog ami ilyenkor eszembe szokott jutni, az a: "mindenki magából indul ki, te kis homo" poén, ami most tökéletesen illik ide.

Ha sokszor csinálják ezt, tesztelgetnek, akkor azért csinálják, mert saját magukról is el tudják képzelni, és hidd el egymást is, nem csak téged próbálgatnak.

Fikázni őket, vissza "adni" nem szabad, mert akkor magadnak ásod a gödröt, megint azt érezteted velük, hogy érdekel a szarságuk.

Azért nem mondom, hogy keress másik haveri társaságot, mert minden haveri társaságnak megvan a saját "gikszere".

A te esetedben a legjobb "védekezés", ha inkább kérdezgeted őket és a minimumra csökkented a saját dolgaiddal/életeddel kapcsolatos történetek, események mondogatását.

Úgy is lehet jót beszélgetni, hogy szinte semmit nem mondasz el magadról.

Az emberek szeretnek magukról beszélni, kérdezgesd őket.

Az információ hatalom. Minél többet tudsz valakiről, annál könnyeben árthatsz neki.

Mellesleg megjegyzem, haver és barát között rengeteg a különbség. Ha ők a barátaid lennének én most nem válaszolgatnák neked.

2013. dec. 24. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!