Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért így van? Úgy érzem,...

Miért így van? Úgy érzem, hogy haszontalan vagyok az életben. Engem senki se becsül, max a családom és az Isten.

Figyelt kérdés
Az lehet a baj, hogy nagyon ronda vagyok, visszahúzódó, csendes lány. Ha például megyek a buszon, akkor a fiúk a nagymellű, szép lányokat eléjük engedik, elém meg bevágnak. Lehet, hogy igazuk van, de nem tudom. Én akkor miért vagyok? Ezt nem értem. Egy pasi sem lesz aki szeretni fog. Bocsánatot kérek mindenkitől, hogy ezzel terhelek titeket, de valakinek ezt el kellett mondanom. Teljesen megértem, ha bunkó megjegyzéseket tesztek, nekem már úgyis mindegy.
2009. nov. 26. 17:51
1 2
 11/14 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

15 évesen szinte biztos, hogy nem reálisan látod magad, hanem a valóságot eltorzítja a kishitűséged, önbizalomhiányod, stb. (Tapasztalatból mondom.)

Másrészt ha most tényleg van is okod keserűségre, akkor ez a helyzet, ideértve a külsődet is, igen sokat javulhat felnőttkorodra.

Végül gondolj arra, hogy hányan cserélnének veled; a világon élő emberek zöme rosszabbul él, de itthon is hány és hány vak, süket, nyomorék, beteg stb. szíves örömest bújna a bőrödbe, és röhögve oldaná meg a problémáidat.

Vedd Te is könnyedén és vidáman az életet, mi férfiak/fiúk is úgy vagyunk programozva, hogy leginkább a savanyú, szomorú, élettelen nőket kerüljük messziről és (bár röhejes de igaz) a vidáman nevető, sőt az "idétlenül" vihogó lányokat egyből észrevesszük...

Szóval nézőpont kérdése minden, és ha már minden mindegy, akkor miért ne lennél vidám?

2009. nov. 26. 19:49
 12/14 anonim ***** válasza:

A családod és Isten becsül. Te nem becsülöd magadat? Önbecsülés, innen a szó. Érdekes lenne tudni, miért tartottad elengedhetetlennek, hogy Istent említsd ilyen kontextusban, de adott némi töltést ide is. Az, hogy a családod tartósan megbecsül, ismét arra enged következtetni, hogy lehet benned találni értékes vonásokat bőven. Elárulom a megfejtést. Túl sokat gondolsz néhány olyan dologra, ami nem igaz. Ami ezek közül magaddal kapcsolatos tévedés, az lehet okozója a takarékos önbecsülésednek is. Ráadásul ismétlődve gondolsz rájuk, mintha csak jól esne, pedig pont nem. Magad előtt ne szégyenkezz, magadnak tudj megbocsátani bármit. Nemigen kötelező persze, csak legyen rá képes a szíved. Aztán jöhetnek a tényleges gondok :) Úgy értem, azok, amikre van is megoldás.

"Ronda vagyok" - ki szerint? Teljesen biztos? Ha igen, akkor totális csőd, nincs az a smink, a mosoly csak tovább rondít, ha éberen figyelsz valakire, akkor még negatívabb visszajelzéseket ad? Mert ha ezt így végigbólogatja bárki, aki reálisan lát téged, akkor kezdem elhinni, hogy a ronda szót arra is értetted, amit jelent... Viszont akkor sincs nagyon nagy baj, mert lesz pár arc, aki olyan értékeket keres egy nőben, ami öreg korra nem elvész, hanem éppen kiteljesedik.

2009. nov. 27. 00:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Nagyszerű válaszokat kaptál. Egy gyakorlati tanács kívánkozik ide: Nagymama tanácsa.légy hercegnő! Ne menj, hanem járj, húzd ki magad, nézz mások szemébe és mosolyogj.

Egy vers, megéri elolvasni!

[link]

2009. nov. 27. 06:39
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek aki írt! Mindenki tudott valami jó tanáccsal szolgálni. Nagyon szépen köszönöm. Megtartom a tanácsokat.
2009. nov. 27. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!