Az Ingyom -bingyom tá libe, tutá libe má libe mit jelent? Mi értelme van? Van?
A szoci-korban a kultúr-politikusok azzal akarták a begyűrűző Beatles-őrületet megállítani, hogy: nem emelnek kifogást és engedélyezik itthon is ezt a zenét, ha valaki megmondja, mit jelent a dalukban: je-je-je!
Fiataloktól a válasz: pont azt, amit a magyar népdalban az "ingyom-bingyom...." :))))
:DDD
"Táliber vagy Tutáliber
Közép-távol-keleti, népe felemelkedéséért nem mindig nemes eszközökkel harcoló szabadságharcos kisnyúl, népi hős. Történelmileg hiteles anyagban nem nagyon említik, inkább szájhagyomány útján, gyermekdalocskákban terjed, lásd: "...ingyom bingyom táliber, tutáliber máliber...""
:DDD
Én úgy tudom, hogy:
Ingyom-bingyom -> Nincs jelentése, olyan, mint a "hajaj", vagy "oh" a költeményekben.
... tálibe, tu tálibe, má libe (így van helyesen) -> tálib, te tálib vagy, én szabad vagyok.
Valamikor olvastam a neten, de lehet, hogy hülyeség.
Ez segitett megoldani a több mint egy évtizedes kérdést, tovább is van mondjam még.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!