Ti is gyűlölitek a karácsonyt?
Valamikor nagyon szerettem, tulajdonképpen ma sem gyűlölöm. Csak nem bírom elviselni a kampányszerű, tumultuózus bevásárlóközpont - rohamokat. Egy futás, rohanás lett az egész. Szeretet ünnepe, közben meg megölnék egymást az emberek a boltokban. Licit az ajándékokkal, ki vesz, kap jobbat, drágábbat. Ünnep után visszaváltási roham megint.
Idegbaj 24. - én. Hal megpucolva? Bejgli kipukkadt? Fa ferde, hullik a levél, elveszett a talp, kapkodás.
Pár évig pl. úgy oldottam meg, hogy elutaztunk, kivettem egy kis faházat Erdélyben - garantált fehér Karácsony - egy száll fenyőág a polcon, kaja befizetve a helyi vendéglőben, reggel szilvapálinka, - 15 fok, séta a hegyekben.
Nem, dehogyis. Összejönni a családdal, szép dalokat énekelni és jó kajákat enni, valamint nézni a havas kertet, gyönyörű.
A bevásárlási lázat hülyeségnek tartom, de ez nem is része a karácsonynak, ezt csak úgy ráaggatták, hogy legyen már valami anyagi haszon is a dologban.
11-es!
Ma pont azt amit a 6. és 12. 13. válaszban írnak. Kigyit részleteznem kellett a kérdésemben de már nincs jelentősége megírták.
Akkor nem csak én érzek/tapasztalok hasonlókat.
KZitus!
Direkt nem vallás kategóriában tettem fel a kérdést. Az emberek kb. 90%-nak már rég nem vallási ünnep. Nem úgy gondolnak rá. Az is egyre ritkábban hangzik el hogy ,Na mit hozott a Jézuska? Inkább a mit kaptál karácsonyra a jellemző.
HakapesziM!
"Pár évig pl. úgy oldottam meg, hogy elutaztunk, kivettem egy kis faházat Erdélyben - garantált fehér Karácsony - egy száll fenyőág a polcon, kaja befizetve a helyi vendéglőben, reggel szilvapálinka, - 15 fok, séta a hegyekben."
Csúcs vagy! Tiszteletem! Aszem én még a fenyőágat is kihagynám. :)))
15. válaszoló!
Az ajándék váráson kívül csinálsz valamit? :))
Nem gyűlölöm, de le tudnám az életemet élni nélküle... Szeretném akkor, ha tényleg olyanok lennének a körülmények, ahogy egyesek leírják: boldogság, öröm, ének, szeretet.
De ameddig azt kell látnom, hogy mi mennyire nem vagyunk egy boldog család, és azt kell hallgatnom, egyeseknél ez milyen szuper ünnep, akkor rohadtul esz a fene, mert ez nekem nem adatott meg.
És lényegében igen, saját keserűsém okán utálom, és minden év dec. 27-én este megkönnyebbültem sóhajtok fel, hogy hálistennek, 1 évre megint letudtuk a karácsonyt.
"Az emberek kb. 90%-nak már rég nem vallási ünnep."
Nagy-nagy tévedésben vagy, kérdező.
"Nagy-nagy tévedésben vagy, kérdező."
Miért?
Nyáladzás, szeretet-propaganda és fölösleges herdálás. Akit szeretek, azt random napokon is meglepem, ha úgy tartja kedvem, akit nem, annak meg fölösleges képmutatás a részemről. Ilyenkor mintha muszájból szeretne mindenki mindenkit. Különben is, mondta Jézus valaha, hogy a szülinapján százezreket kell kidobni holmi képmutatásért???
Ugyanez a szilveszter; az meg a "kötelező buli"-szindróma. Ááá.
Lehet lepontozni, képmutatók. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!