Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy hívják azt az embert,...

Hogy hívják azt az embert, aki nincs megkeresztelve?

Figyelt kérdés
2009. nov. 21. 22:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

Tény lenne, ha mondanák.

Csak "sajnos" nem mondják.

Ma már az emberek magasról tesznek arra, hogy valaki meg van-e keresztelve vagy sem. Még a keresztények is.

A pogány egy pejoratív jelző. Akkor alkalmazzák, ha azt akarják kihangsúlyozni, hogy az illető helyzete, vallása nemhelyes.

Ez manapság már a legkevésbé sem jellemző.

Amúgy meg találsz a wikipedián hülyeséget épp eleget.

Jó, ha felrakod azt, hogy három heréd van, azt törlik. De sok minden van, ami lehet hogy nem egyértelműen hamis, de attól még az és mégis ott van.

2009. nov. 21. 23:34
 12/20 anonim ***** válasza:

Egy kis apróság, remélem, a Magyar Katolikus Lexikon hitelesebb, mint a wiki :-)

[link]

2009. nov. 22. 00:09
 13/20 anonim ***** válasza:
00.09-es, köszönöm ;)
2009. nov. 22. 00:29
 14/20 anonim ***** válasza:

A Katolikus Lexikonnak természetesen hiszek.

De ez akkor is logikátlan és teljesen irracionális.

Szerintem ma már a Katolikus Egyház senkire nem mondja hogy pogány. Pláne saját híveire.

2009. nov. 22. 00:33
 15/20 anonim ***** válasza:
51%
EMBER.A keresztelés marhaság.
2009. nov. 22. 07:34
 16/20 anonim ***** válasza:
88%
Én például meg vagyok keresztelve RK-nak, de ateista vagyok, és a RK egyházat különösen útálom. Akkor mi vagyok?
2009. nov. 22. 08:13
 17/20 anonim ***** válasza:
00:33 - Elolvastad, amit belinkeltem, hogy mit ír a lexikon? Szerintem nem.
2009. nov. 22. 12:28
 18/20 anonim ***** válasza:
És akkor én mi vagyok, ha nem vagyok megkeresztelve, de attól fügetlenül hiszek Istenben? 17/L Szerintem én nem vagyok pogány, szerintem a pogány az olyan, hogy nem is tagadja, hogy van Isten, de nem is hívő.
2009. nov. 22. 12:46
 19/20 anonim ***** válasza:
A pogány szót eredetileg azokra használták, akik a a Magyar ősvallást a Tengrizmust követték, ill. más tájakon is a világvallások fölvétele előtti vallást nevezik pogány vallásnak.Manapság tévesen az ateistákra is használják, akik nem hisznek semmiféle Istenben, de ez így nem helyes.Aki nincs megkeresztelve, az kereszteletlen, és magán viseli az eredendő bűnt.
2009. nov. 23. 23:51
 20/20 anonim válasza:

A Wikiszotar.hu a legjobb, mert megbízható. A pogányt nézzétek meg, mint főnevet. [link]

Attól még, hogy valaki nincs megkeresztelve, nem feltétlenül kell pogánynak lennie.

2019. ápr. 20. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!