Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Meghalt egy ember Budapesten,...

Meghalt egy ember Budapesten, lezuhant az emeletről. Senki nem segített rajta, egy emberen kívül. Ennyire érzéketlenek a pestiek?

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 21:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

Ez részben nem érzéketlenség, csak egyfajta önvédelem. Az ember nap mint nap közlekedik, és ha egy nap nem látok, 30-40 földön fetrengő csövest, akkor egyet sem. Az ember egy idő után immunis lesz a látványra, mert mindig ezt látja. Buszokon is, mindenhol. Elképzelhető, hogy közévegyül olyan, aki mondjuk csak beteg és azért fekszik ott. De te nézegetnéd őket egyesével? Én bizony nem... Persze biztosan feltűnne, ha előttem esne össze valaki, odaugranék.

Persze ez nem pont ideillő dolog volt, mert azért egy út közepén meztelenül fekvő ember mellett nem mennék el. Azonban azt is be kell vallani, hogy a 3.-4. emeletről úttestre zuhant emberen már az sem segít, ha egyszerre 30 orvosilag szakképzett ember ugrik oda segíteni.........

2013. nov. 24. 21:32
 12/24 anonim ***** válasza:
91%
Nem csak Pesten van ez így. Az egész országban.
2013. nov. 24. 21:37
 13/24 anonim ***** válasza:
16%
lehet hogy most fel kéne háborodni, de mégsem tudok.
2013. nov. 24. 21:42
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak Pesten ilyenek az emberek, sőt segítek, nem csak Magyarországon ilyenek az emberek. Ez egy pszichológiai tény, hogy ha sok ember van jelen egy ilyen esetnél, akkor sokfelé oszlik el a felelősség és mindenki azt mondja magában, hogy "miért pont én segítenék?". Amúgy meg sokan azért sem mennének ilyenkor oda, mert nem tudják mit kell csinálni. Sok mindent én sem tudnék csinálni, azon kívül, hogy kihívom a mentőket. És még azt is fel bátorkodom emlegetni, hogy szép fővárosunk forgalmasabb helyei tele vannak részegen fetrengő csövesekkel. Ha egy földön fekvő ember mellett megyek el Pesten én is egyből arra gondolok, hogy tuti egy részeg csöves és ez az esetek 100%-ában igaz is volt eddig tudtommal.

Vidéken is inkább azért segítenének az emberek, mert nincs olyan nagy tömeg, így nem oszlik szét a felelősség, plusz klasszisokkal kevesebb a csöves. Vidéki vagyok amúgy, csak gyakran vagyok Pesten.

2013. nov. 24. 21:49
 15/24 anonim válasza:
86%

ma 21:54

Kertész Áki! Mi újság Kanadában?

2013. nov. 24. 22:03
 16/24 anonim ***** válasza:
Ez általánosítás. Nem minden pesti érzéketlen, csak az épp arra járók voltak azok. Az ország bármely területén lehetne ilyen bunkókat találni. Ha nem mer vagy nem akar odamenni, akkor mi a fenének nem hívta ki legalább a mentőket?! Az érintettek nem érdemlik meg az ember jelzőt. Nemtudom mit szóltak volna, ha valamelyik rokonuk esik ki, de senkit nem érdekel és ez miatt hal meg.
2013. nov. 24. 22:47
 17/24 Peti7 válasza:

Ahány település annyiféle szokás.

9.-el nemtudom mi a baj.Ha valaki szegedi itt elkezdene ő-zni(szegedi vagyok)akkor meg az nem tud írni mi?

2013. nov. 24. 23:08
 18/24 Peti7 válasza:
A budapestiek között is vannal normálisak.Attól még hogy sok ember állítólag nem törődik a többivel,attól még ne felejtsük el a maradékot.
2013. nov. 24. 23:12
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan érdekelne, hogy hogyan segítettek volna rajta. Ebben a helyzetben ugyanis egy szakképzetlen ember csak annyit tehet, hogy kihívja a mentőket. Valószínűleg megsérült a gerince és a belső szervei. Innentől kezdve a legapróbb mozdítás és a test letakarása (a hőmérséklet változás miatt) nagyon veszélyes. Inkább árt, mint használ. Szóval lehet érzéketlenséggel vádolni az embereket, de nem nagyon tehetettek volna semmit, hacsak nem egy nővér, orvos, mentős vagy tűzoltó van ott.
2013. nov. 25. 00:45
 20/24 anonim ***** válasza:
Olvastam a cikket, és ezek közül azokat tartom igazán állatoknak, akik nevettek rajta, és fotózták azt a szerencsétlent.
2013. nov. 25. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!