Kisbabánk fog születni, és mindenképp biblikus nevet szeretnénk adni a babának?
AZ első én a második válaszoló enyhén szólva is primitív.. tudniillik a leggyakoribb neveink egytől-egyig bibliai eredetűek.
Jól tükröződik a magyar névválasztási szokásokban, hogy keresztény országban élünk.
Sok nevet felsoroltak előttem is, ami még talán kimaradt:
Dániel, Ábel, Áron, Dávid, Filemon, Márk, Pál, Péter, Efraim, Jakab..
Lánynevek: Rebeka, Lea, Ráhel, Sára, Erzsébet (új változatai: Eliza, Liza), Naomi.
Nekem van egy nagyon jó könyvem: Bolla Zsuzsanna: Biblia eredetű utónevek. Ebben minden bibliában előforduló keresztnév benne van, kiemelve azokat amelyeket lehet adni ma Magyarországon. Amit itt belinkelt valaki az is jó honlap.
Amik nekem tetszenek Biblia eredetű nevek: Sára, Domonkos, Ágoston, Bertalan, Zsuzsanna, Illés, Simon, Johanna
Szerintem nagyon sok szép, biblia eredetű nevet használnak Magyarországon is.
Bibliai eredetű nevek a teljesség igénye nélkül:
Abigél, Anna, Daniella, Eszter, Erzsébet, Éva, Hanna, Izabella, Judit, Júlia, Klaudia, Lídia, Lea, Magdaléna, Mária, Manuéla, Márta, Mirjam, Noa, Noémi, Petra, Rebeka, Stefánia, Szimóna, Tamara, Zsuzsannna
Ábel, Ábrahám, Ádám, Ágoston, András, Áron, Baltazár, BArnabás, Benjámin, Dániel, Dávid, DEmeter, Efraim, Éliás, Emánuel, Félix, Fülöp, Gábor, Gerzson, GEdeon, Izsák, Jakab, János, Kelemen, Lázár, Lukács, Márk, Mátyás, Máté, Mihály, Mózes, Nátán, Nataniel, Noé, Pál, Péter, Ruben, Sámson, Sámuel, Teofil, Titusz, Tóbiás, Uriel
Dzsesszika, Kevin, Rodrigó! Miért csúfoljátok Pétert?
- kérdezi a tanító néni szomorúan.
(Valahol Magyarországon, 2020. szeptember 1-én.)
Fiú nevek: Nátán- Isten ajándéka, Dávid- Isten kedvence, Áron, Sámson, Sámuel, Noé, Ádám, Ábel
Lány nevek: Éva, Judit, Ráhel, Sára, Rebeka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!