Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valóban igaz ez a székelyekre?...

Valóban igaz ez a székelyekre? Szerintetek milyenek a székely férfiak?

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam ezt a cikket: [link] . Azt gondoltam, hogy túlzások vannak benne, de aztán megismertem egy székely fiút és eléggé meglepődtem. Hiú, tökéletesnek próbál tűnni, nem ismeri be ha hibázik, mindig neki kell, hogy igaza legyen. Ezzel pedig szinte már engem hoz kínos helyzetbe, hogy magát mentse. Nem hiszem, hogy direkt csinálná, valószínűleg őt így nevelték, ezt tapasztalta, de számomra olyan, mintha beképzelt lenne. Pedig az is lehet, hogy belül nem az, csak ezzel akarja leplezni magát, nem tudom. De sajnos engem zavar ez a hibátlannak látszani akarás. Tényleg ilyenek lennének ők vagy pont sikerült egy szélsőséges esetet kifognom?

Ti milyennek ismeritek őket? Párkapcsolatban is hasonlóan működnek? Szerintetek lehet esetleg változtatni ezen idővel?

2013. nov. 16. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Sajnos a cikket nem tudom elolvasni, de abból amit te írtál, én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Akiket én ismerek, mind kedvesek, barátságosak, vendégszeretőek. De ez nem attól függ, ki milyen nemzetiségű. Volt párkapcsolatom székellyel, nagyon kitartó, odaadó volt, bár nem tetszett az "amiről nem tudsz, az nem is lényeges" hozzáállás. De igazából ez bármilyen más nemzetiségűvel lehetett volna így... De összességében, szerintem igen, sajnos kifogtad.
2013. nov. 16. 18:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Én ismerek egy székely fiút aki becsületes nemrég költöztek ide (kb 5-6 éve)elég rendesek ,szorgalmasak sokat edzenek

nem beszédes típusúak ,de jófejek.

2013. nov. 16. 22:23
 3/4 anonim ***** válasza:

pontosabban fiúkat előző voltam.

Nem kéne ennyire székelyezni elvégre magyarok

2013. nov. 16. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem az előző és a jelenlegi barátom is székely és csodálatosak. Ha van hülyeségük, - mert mindenkinek van - nem a ,,vérére" kell ráfogni, mert ez badarság. Ráadásul nem kell annyira székelyezni, hisz ők is magyarok alapvetően. Kicsit nyersebbek és ösztönösebbek, hisz ami nálunk fiataloknál kimarad a lehetőségek tengere miatt (mert egy elromlott csaphoz már szerelőt hívnak) nekik azt önállóan kell megoldani. Így én inkább ezt a vad, talpraesettséget nem a ,,székely virtushoz" kötném feltétlenül, hanem az élet rákényszerítette őket, hogy vagányabbak legyenek, így a természeti adottságaik már ezek hozadéka... Úgy hogy ahogy mindenre, erre is igaz, hogy nem szabad általánosítani... De nyilván, minden sztereotípiának van alapja, ha nagyon keresel megtalálod azt a 90 éves székely bácsikát, aki ,,tipikus" székely vonásokkal rendelkezik. De sosem kőbe vésett dolgok ezek. Én pl alföldi vagyok, akikről azt tartják, hogy keményfejű, nyakas, makacs emberek... ebből 1 nem igaz rám és az ismeretségi körömre sem :D
2016. aug. 27. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!