Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol tudnának segíteni rajtam?...

Hol tudnának segíteni rajtam? Kicsit ízes vagy "parasztos" a kiejtésem, de én nem veszem észre, hogy mit kéne máshogy mondanom, mert ugye nekem ez a természetes. De szeretnék szépen beszélni, mert nagyon zavar.

Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 08:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2009. nov. 18. 13:42
 12/13 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem inkább az élő beszédet figyeld, gyakorold. Bár szerintem ne szégyelld a kiejtésed! Múltkor egy vajdasági magyar szakos ismerősöm kifejtette, hogy a pestiek milyen rondán beszélnek. Sok ember meg direkt szereti hallgatni az ízes beszédet. Úgyis inkább az számít, hogy mit mondasz, és milyen ember vagy. Sok esetben még évek múltán is hallani, ha valaki pl. Erdélyben nevelkedett, de szerintem ez nem baj, ettől gazdag a világ. :-)

De lehet, hogy egy képzett magyar tanár tudna órákat adni a témában. :-) De még egyszer, szerintem ne akard eltitkolni! :-)

2009. nov. 18. 15:22
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet beszédórákat venni. Vagy megpróbálok keresni egy fonetikakönyvet, ami leírja a részletes száj-, nyelv-, stb. mozgást.
2009. nov. 18. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!