Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért járnak vasárnap a...

Miért járnak vasárnap a családok plázába?

Figyelt kérdés
Vasárnap egy híres budapesti plázában dolgoztam. Teljesen megrökönyödtem hogy reggel tíztől majd estig kisgyermekes családok pörögtek a helyszíneken. Amin kiakadtam hogy leültek enni, és hamburgerrel meg krumplival tömték a gyerekeket. Hova tűnt a régi tradíció, hogy otthon a család vasárnap, és rántott húst eszünk, aztán együtt vagyunk? Szerintetek jó ez az irány amerre tartunk?
2009. nov. 17. 11:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%

Tudod, vannak olyan családok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy mindig utazzanak, vidámparkba járjanak, stb. A környéki kirándulóhelyek száma is véges :)

Rossz időben pláne nehezebb programot szervezni.

Meg aztán sok szülőnek energiája sincs külön a gyerekre. Azaz könnyebb azt mondani, hogy nyolc óra munka után hullafáradt. Pedig akkor is el lehet menni bevásárolni :)

Mindamellett kicsit irigylem őket, mert én egész vasárnap főzök előre a hétre, a mekizést nem engedhetjük meg magunknak. Persze lehet, hogy náluk is ilyen ünnepszámba megy, a gyerekek elég erőszakosak tudnak lenni, ha a reklámok hatása alatt állnak, a szülő egy darabig nevel, aztán belefárad és inkább vesz neki egy hamburgert meg pár új ruhát.

2009. nov. 17. 12:47
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, vannak, akik tényleg nagyon sokat dolgoznak, anyukám (tanítónő) reggel 8-tól sokszor este 10-ig (munkahelyről hazajön, és itt folytatja, nem a házimunkát, a munkahelyit). Apámat 57 éves fejjel küldte el a vasút angol nyelvtanfolyamra, mert most már kellene neki is a legalább alapfokú nyelvvizsga, ha hazaér (8-tól dolgozik) 5-6-kor este, utána leül tanulni. Míg pihen, elmosogat, megfőz valamit. De bevásárolni csak hétvégén van idő.

Vidámpark most már nem nagyon van nyitva, a cirkuszt nem mindenki szereti, mozira színházra csak alkalmanként van pénz, rossz időben nem kirándulunk, de nyáron is elmaradt a nyaralás, mert tapétázásra és parkettázásra költöttünk, és ennyi volt a keret.

Kérdező, ha minden nap ott látnád azt a családot, lehet, hogy én is úgy gondolnám, hogy sok, de heti 1 alkalom (vagy még annyi se) belefér, nem gondolod? Nem ugyanolyan az emberek időbeosztása, van, aki meg tudja oldani másképp, sokan nem. A legtöbb munkahely azt se tűri meg, ha valaki beteg, teherbe esik, a gyereke beteg...

2009. nov. 17. 13:09
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy akik a plázákban dolgoznak, az ők fizetését, bevételeit a hétvégi vásárlók termelik meg, mert egész héten nincs annyi bevétel, mint hétvégén, és ez a megváltozott körülmények miatt van.
2009. nov. 17. 13:10
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
mert csak vasárnap tud együtt szórakozni a család...és a szórakozás nem abból áll,hogy otthon ülünk és nézzük egymást...egy gyereknek élmény a pláza, főleg egy kicsinek...de mi sokat jártunk anno állatkertbe,moziba is vasárnaponként
2009. nov. 17. 13:13
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
12:08 vagyok: nekem van gyerekem, de nem járunk plázába csak azért, hogy plázázzunk. Szerintem ez inkább olyan dolog, hogyha kell valami, akkor megveszi az ember ott egy helyen és nem járkál 20 különböző üzletbe. Ettől még lehet kirándulni, de most ilyen időben ki sem lehet menni igazából (most is szakad az eső). November van.
2009. nov. 17. 13:17
 16/29 A kérdező kommentje:
Három munkahelyem van hogy megtudjak élni. Négy hétvégéből egy ha szabad, akkor a lakás vár rám. Hidd el Tudom hogy nehéz az élet... De miért kell plázába menni szórakozni? Miért nem vannak otthon és néznek egy dia filmet, játszanak együtt, beszélgetnek kártyáznak. Hol van az együtt töltött idő minősége? Nem hiszem hogy egy család minőségi szabadidőt egy plázában tud megvalósítani. A meghittségre és egymásra figyeléshez nem kell pénz...Csak azt akarom megtudni hogy mi az a plussz amit a szülők nem tudnak megadni, de egy pláza igen:(
2009. nov. 17. 13:19
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként neked van gyereked kérdező? Mert ha lesz, majd meglátod, hogy milyen "egyszerű" ellátni a feladatokat egy babával. Nem tudom, hogy nő vagy férfi vagy, de ha nő, akkor majd tapasztalod, hogy jó kicsit kimozdulni havi 1-2 alkalommal.
2009. nov. 17. 13:19
 18/29 A kérdező kommentje:
Nő vagyok, kilenc éve dolgozom gyerekekkel és családokkal. és még nincs gyerekem. Nem akarok pálcát törni senki felett csak kíváncsi vagyok:)
2009. nov. 17. 13:22
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem vannak otthon és néznek egy dia filmet, játszanak együtt, beszélgetnek kártyáznak."

mert már a XXI. szd-ban élünk.

btw: honnan tudod, hogy mondjuk szombaton nem ezt csinálták? Vagy minden nap otthon kellene ülniük, és pörgetni a diafilmeket?

Nem vagy te egy kicsit sznob?

Értsd meg, az emberek szeretnék jól érezni magukat. Ebbe az is beletartozik, hogy néha elmennek egy plázába nézelődni. Régen a kőrúton, meg a Váci utcában korzóztak.

Nem tudom, te hol éltél eddig, de ez így normális.

2009. nov. 17. 13:28
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, lehet, hogy ezek a családok csak vasárnap mozdulnak ki (ilyen pocsék időben csak fedett helyre lehet), és a hét minden más napját otthon, iskolában, oviban, munkahelyen töltik BEZÁRVA. Legyenek 4 fal közé zárva minden nap? Te hogy éreznéd magad, ha a heti vagy havi 1 szabadnapodon nem mozdulhatnál ki?
2009. nov. 17. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!