Miért járnak vasárnap a családok plázába?
Figyelt kérdés
Vasárnap egy híres budapesti plázában dolgoztam. Teljesen megrökönyödtem hogy reggel tíztől majd estig kisgyermekes családok pörögtek a helyszíneken. Amin kiakadtam hogy leültek enni, és hamburgerrel meg krumplival tömték a gyerekeket. Hova tűnt a régi tradíció, hogy otthon a család vasárnap, és rántott húst eszünk, aztán együtt vagyunk? Szerintetek jó ez az irány amerre tartunk?2009. nov. 17. 11:37
1/29 anonim válasza:
Férjem egész héten dolgozik,én bennt vagyok a lakàsba.Vasàrnapot arra hasznàljuk hogy együtt megyünk a friss levegöre.Ha nem is hamburgert enni,de mi is szivesen megyünk olyan helyekre,ahol közben lehet nézelödni satöbbi.Ha a pàrom nem dolgozna egész nap,tuti hogy vasàrnap itthon lennénk.
2/29 anonim válasza:
Jó, nálunk nincs kisgyerek, de a szüleim és én is egész héten dolgozunk (én tanulok is), öcsém egyetemre jár, a plázában egyben bevásárlási lehetőség is van, a heti bevásárlást el tudjuk ott intézni, plusz ha kell gyógyszer, vagy pénzt kell felvenni, ott van helyben az is (a posta most zárva van, de általában azt is útba szoktuk ejteni), így nagyjából mindent egy helyen lerendezünk, ja, és nem beszélve arról, hogy anyuval anya-lánya programként szerepel néha a mozi pár éve, és az is helyben van egy ilyen helyen. Nincs időnk a héten máskor, mert mire a munkának vagy a tanulásnak vége, fáradtak vagyunk, vagy olyan későn már szinte minden zár (a piac 5-ig van nyitva), másnap megint kelni kell. Hétvégén van idő, és egy plázában minden egy helyen van, időt spórolunk. Jó, mondjuk pláza és pláza között is van különbség, ahova mi járunk, ott viszonylag kedvezőek az árak ruhában is.
3/29 anonim válasza:
Nem jó :(
Gondolom asszonykának jó, mert nem kell főzni meg a gyerek is el van ott.
Szerintem is kár, pedig a heti robotolás után jó, hogy végre együtt lehet a család.
4/29 anonim válasza:
Igen, minden megváltozott, de szerintem ez nem feltétlenül negatívum. Az életvitel más lett, az emberek az 5-6 napi munka után vasárnap szeretnének kikapcsolódni. Mivel be kell vásárolni is, hová mehetnének? Hétköznap nincs idő nagy bevásárlásra, mikor menjenek? Én nem látom, hogy ez miért olyan rossz. Egyszerűen csak változik a világ.
5/29 anonim válasza:
Nekünk is be kéne vezetnünk, hogy vasárnapokéntminden üzlet zárva tartson, mint a Lajtán túl is teszik!!!Persze az ott dolgozóknak is kedveznek ezzel - ott még/már SZÁMÍT ez is!!!
6/29 anonim válasza:
régen, amikor nem volt pláza, akkor is eljártak az emberek vasárnap otthonról.
Az, hogy a kérdező családjában ez nem így volt, még nem jelenti azt, h nem volt.
mindenki úgy tölti a szabadidejét, ahogy neki tetszik. sztem ezzel nincs semmi baj.
7/29 A kérdező kommentje:
Azt éreztem vasárnap hogy értéktelen életet élünk. Szörnyű volt. Sok sok kisgyerekes család ott van ahol minden mű, és a fogyasztásra tanítja a gyereket. Miért szűntek meg a séták, a kirándulások? Ennyire nincs időnk, ennyire nem fontosak a meghitt pillanatok. Kíváncsi vagyok, hogy én vagyok az egyetlen aki fél hogy mi lesz ennek a vége?
2009. nov. 17. 12:17
8/29 anonim válasza:
12:08 - És aki egész héten dolgozik látástól vakulásig, az ezzel meg lenne lőve, mert még a kaját se lenne ideje megvásárolni, köszönjük szépen.
9/29 anonim válasza:
Kérdező, lehet, hogy ők szombaton mentek el kirándulni, ezt nem tudhatod, nem látsz bele a család életébe.
10/29 A kérdező kommentje:
tényleg nem látok bele a családok életébe. De tényleg a pláza a jó megoldás egy gyerekes családnak? Engem ez zavar:(
2009. nov. 17. 12:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!