A hungaristák miért olyan büszkék rá, hogy magyarok?
Se katonai erelye, se gazdasági erelye sincs. Lehet hogy régen retegett nép volt. De az a mult, nem a jelen.
Ha a helyesirásomba akarsz belekötni, akkor van egy rossz hirem, Ez a "Kultura és közösség."
Ha a helyesirásal akarsz keménykedni akkor: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras
Ezt akartam linkelni:
Minden bizonnyal mindenki addig lesz rá büszke, hogy magyar, ameddig emiatt nem éri hátrányos megkülönböztetés, vagy nem lesz belőle problémája.
Lehet lepontozni, de engem már marhára kiakaszt, hogy azért szívok, mert magyar vagyok Magyarországon...
Mire kéne büszkének lennünk hogy Magyarok vagyunk?
* Talán a több 1000 munkanélkülnire?
* Talán arra hogy egy szemétdombon élünk és lassan nálunk is patkányok szaladgálnak az utcán mint Indiában?
* Talán arra hogy szart sem ér a pénzünk?
* Talán arra hogy mindent ellepnek nálunk is a ferde szemű sárgák?
* Talán arra hogy mi vagyunk a "kátyu királyok"? (Mert egy fő út is olyan mintha szántáson mennénk)
Én nem mondom hogy nem vagyok büszke hogy magyar lehetek, sőőt... Csak élhetnénk jobban mint ahogy élünk. És ami "felháborító" hogy 1-2 év és MI vagyunk kissebbségben, nem a romák. És hogy mi és a szüleink is azért dolgoznak látástól vakulásig, hogy adót fizessenek és eltartsák azt a semmirekellő társadalmat akik otthon várják a segélyt. A cigányok panaszkodnak hogy mert nem kapnak sehol munkát... Mert nem is akarnának véletlenül sem arrébb tenni egy szöget sem (TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!) és ha a segély 2 nappal később ér hozzájuk a hivatal elött ordibálják hogy "Mert a magyar nem dolgozik eleget! Dolgozzanak többet!" (Ez megtörtént már...) És még 1000 dolgot feltudnék sorolni...
Senkit nem áll szándékomban megbántani, de ezek a tények.
Én sem vagyok hungarista, de örülök, hogy magyarnak születtem :)
Nem vagyok vak, látom, hogy mi a helyzet itthon, látom, hogy mi a helyzet külföldön, és vannak nagyon elszomorító dolgok, de milyen dolog az, hogy vannak olyanok itt Magyarországon, akik szégyellik azt, hogy magyarok?! Mert szerinted egy német gáznak tartja, hogy német? Vagy egy szlovák? Vagy egy orosz?
"Az a magyar ember, aki magyarnak érzi magát." Az aradi vértanúk fele nem magyar volt, mégis kiálltak a magyar forradalom mellett.
Vagy említhetném 1956-ot... Vagy ezt is szégyellitek? Ez azért nem volt olyan régen, hozzáteszem.
Nem szeretem amikor valaki olyanba szól bele, amihez nem ért, vagy gondolkodás nélkül olyanokat oszt, hogy 'Újra Nagy-Magyarországot', közben meg bele sem gondol, hogy mivel járna ez az egész, de abba is belegondolhatnátok, hogy azért van mire büszkének lennünk. Gondoljatok csak a tudósainkra; sok mindent nekünk köszönhet a világ.
Ott van a magyar nyelv is... Azt hiszitek, hogy a honfoglalás-kori magyarok primitívek voltak? A magyar nyelv kb. 10 ezer éves!( Aki szeretné, annak elküldök egy linket, tök jó cikk, és érdekes)
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy még mielőtt teljesen kihalnának a nemzeti érzelmű emberek, gondolkodjatok el ezeken a dolgokon egy kicsit. ( Nemzeti érzelmű alatt pedig nem a cigány-,szlovák-, románellenességet értem!)
17/L
És egy idézet:
"Jó magyarnak lenni, igen nehéz, de nem lehetetlen!" (Széchenyi István )
Én szerintem mindenki arra legyen büszke amilyen nemzetiségűnek született.
17/Fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!