Algyőnek miért van olyan nagy külterülete?
Igen,Algyő-Ady majorban például tényleg nem lehet túl egyszerű az élet.Nyilván ilyen helyre nem nagyon költöznek a fiatalok,vagy csak autóval együtt(oda például reggel és délután van busz,munkanapokon,ha jól tudom,de nem biztos)
Az,hogy miért alakult így ki,nem tudhatjuk.
A külterület(sajnos) nem érdeke senkinek általában.Tapasztaltam is emiatt már,hogy legjobb esetben másodrangúnak tekintenek.
Mondom ezt úgy,hogy én is külterületen élek.(Kistelek vonzáskörzete)
Alapvető változások azért vannak:én is itthonról netezek,sok helyre már házhoz jár a posta(legalábbis mifelénk) ugyanúgy,mint a faluban.Télen eltúrják a havat már reggel,ha nagyobb hó esik,azért 3 centi havat még nem.
Ha jó helyen van a tanya,(mint nálam)ugyanolyan(vagy még jobb) életkörülmények lehetnek,mint a falvakban.
Nem tudom,az a rész hogyan fejlődik,egyáltalán mennyire lakott,ezáltal "érdekében áll-e" valakinek foglalkozni a külterületen élőkkel arra felé?
Sokszor az a baj,hogy lenézik,lesajnálják a tanyákon élőket és sok helyen eleve nemkívánatosként értékelik...
Amerikában viszont ez egy teljesen elfogadott életforma,talán egyszer mi is elérjük azt,hogy legalább ne nézzék le a külterületi lakosságot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!