Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet, hogy egy 20...

Hogyan lehet, hogy egy 20 éves nem ismeri a mai celebeket?

Figyelt kérdés

Van egy haverom, aki egyáltalán nem ismeri a mai celebeket(pl. nem tudja, hogy ki az a Katy Perry). Akiket ismer, azokról is nagyon keveset tud.

Tudom, most mindenki arra gondol, hogy ez egyáltalán nem fontos. Ezzel egyetértek, de most nem én fogom elmagyarázni a mai társadalom furcsaságait.

Az a különös, hogy az ilyen dolgokat hogyan lehet nem tudni? Én pl. soha nem nézek tévét, nem olvasok bulvárlapokat stb... Tehát minden helyzet adott, hogy ne ismerjem a celebeket. Mégis tudom, hogy kicsoda Selena Gomez. Sőt, még Kim Kardashiant is ismerem, pedig fogalmam sincs, hogy mit tett le az asztalra.

Mert hiába nem kattintok rá, látom a cikkek címeiben, a barátaim beszélnek róla, társaságban előjön a téma...

Valószínűleg akkor sem tudnám elzárni magam a celebek elől, ha nem lenne netem.

Tehát fogalmam sincs, hogy a haverom hogyan kerülte ki ezeket az információkat. A másik, hogy nekem mindegy, én leszarom, hogy nem ismeri, de szerintem ez egy csajnál problémát jelenthet.

Ti ismertek ilyen embert?

2013. nov. 5. 18:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én semelyikről sem tudok semmit, főleg azért, mert egyetlen ismerősömmel sem beszélgetek celebekről egy szót sem, TV-t nem nézek, interneten pedig azt olvasom el, ami érdekel.

A celebek a fogyasztói társadalom szemetei, értelme nem lenne annak, hogy tudjak róluk bármit is. Ellenben filmrendezőket, színészeket például ismerek sokat, mivel értékes emberek és maradandót alkottak.

2013. nov. 5. 19:34
 12/17 A kérdező kommentje:
Engem sem érdekelnek a celebek, és én is csak azt olvasom a neten, ami számomra fontos.
2013. nov. 5. 19:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Ezek szerint olyan társaságban mozogsz, ahol ezek a témák felmerülnek. Én spec nem, így hála égnek nem kell ilyesmiről beszélgetnem senkivel. Tévét ritkán nézek, akkor is megvannak a megszokott műsoraim, azokban sem fordulnak elő a mai celebek. Neten akkor látod a cikkek címeit, ha olyan témakörben olvasgatsz. Én ha neten olvasok újságcikkeket, azok a világpolitikáról szólnak, azokban sem fordulnak elő. A te általad felsorolt celebek közül Katy Perry az egyetlen, akinek legalább a nevét már hallottam valahol, de h szegényt eszik, vagy isszák, azt már meg nem tudnám neked mondani. A többiről nem is hallottam még.
2013. nov. 5. 20:16
 14/17 A kérdező kommentje:

"Én ha neten olvasok újságcikkeket, azok a világpolitikáról szólnak"

Én is általában ilyeneket szoktam. Ráadásul nem az indexen, vagy az origón(mert ezek tényleg bulvárosak).

Sőt, engem még a történelem is érdekel, elvileg ott sem jöhetne elő a téma, mégis vhogy tudomást szerzek róla.

Na mindegy, van ez így.

2013. nov. 5. 20:22
 15/17 anonim ***** válasza:

Katy Perryről és Selena Gomezről véletlenül (és sajnos) tudom, hogy kicsodák, mert 3 évvel ezelőtt egy olyan helyen dolgoztam, ahol egész nap az a rádiócsatorna ment, amelyből ilyen típusú "zenék" (nem, ez nem zene, hanem vonyítás, de ebbe most ne menjünk bele) szóltak. Mivel azonban már nem dolgozom ott, évek óta semmilyen módon sem szoktam rákényszerülni arra, hogy a hírességek dolgairól értesüljek. Rádiót nem hallgatok. tévét csak célirányosan nézek, de azt is ritkán, és teljesen más típusú (értelmes, értékes) műsorokat. Bulvárlap pedig akkor volt a kezemben utoljára, amikor nyáron bográcsoztunk, és tüzet kellett rakni.

Szóval az újabban felbukkanó sztárok neveit már én sem ismerem. A Kim Kardashian nevet például most olvastam életemben először, a kérdésedből tudtam meg, hogy ilyen nevű személy egyáltalán létezik.

2013. nov. 6. 07:46
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen felesleges itt bizonygatni egymásnak, hogy mennyire színvonalas és hasznos, érékes cikkeket olvasunk csak, mert ez nyilván nem fedi a valóságot.

Magyar celebeket is ismeritek nyilván.. tudjátok, hogy ki az a Kiszel Tünde és ki az az Anettka.. egyszerűen olyan világban élünk, hogy olyan információk is a tudatunkba vésődnek, amire nem saját akaratunkból figyeltünk fel.

2013. nov. 6. 10:31
 17/17 A kérdező kommentje:

De mondom, én a kérdést sem azért tettem fel, hogy lemérjük, ki ismeri a celebeket és mennyire. Mint láthatjuk, mindenki került olyan helyzetbe, hogy megismerje őket. Van, aki a munkahelyén hallotta őket a rádióban, mások máshol, ez most mindegy. A lényeg, hogy valamilyen módon mindannyian kapcsolatba kerültünk velük.

Ami az eredeti kérdésemet illeti(hogy a haverom nem ismeri ezeket)- Ez nekem nem azért furcsa, mert nem ismeri őket. Hanem azért, mert ezek szerint nem használja azokat az információs csatornákat(ha jól tudom így hívják), amikből sajnos ömlik a celebvilág.

Ha most teljesen lecsupaszítjuk a dolgot, és nem törődünk azzal, hogy melyik információ mennyire értékes: én azért tudom, hogy Ecuador létezik, mert "csak". Még a fővárosát is tudom. Pedig soha nem volt szükségem erre az információra. Mégis tudom, mert nem tudom nem tudni(elismerem, ez elég esetlen megfogalmazás). Nem tudtam kikerülni Ecuador létezésének tényét, ugyanis már volt atlasz a kezemben, néha látom világpolitikai hírekben, talán néha a barátaim említik meg vmilyen sportesemény kapcsán. Én nem a magam elhatározásából ismerem Ecuadort. Azonban számtalan olyan helyzetbe kerültem, ami miatt tudom.

Ha valami bajom lenne Ecuadorral, és azt mondanám, hogy többé nem akarok róla hallani, akkor sem tudnám megcsinálni. Valamikor biztos összefutnék egy vele kapcsolatos információval. Ugyanis ennyire nem tudom befogni a fülem, még akkor sem, ha akarom. Túl sok helyről jön az információ.

Szóval nekem inkább ez volt a furcsa, hogy akkor a haverom nyilván nem használ olyan információs csatornákat, és ez furcsa. Nem az a különös, hogy a celebeket nem ismeri, hanem az, hogy ez mire enged következtetni.

2013. nov. 6. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!