No es ferfi szerepe?

Figyelt kérdés
manapsag mi a szerepuk?
2009. nov. 14. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
manapság már ugyanaz...a család fenntartására tett erőfeszítések(mivel egyetlen fizetésből lehetetlen manapság megélni)...csak annyi különbséggel, hogy mindemellett a nőnek a háztartást és a gyermeknevelést is ügyelnie kell (pedig ezeknek a feladatoknak is egyaránt meg kellene oszlaniuk a két nem között)
2009. nov. 14. 17:44
 2/8 anonim ***** válasza:
53%

Férfi: fenntartja a családot, dolgozik, és szereti a családját

Nő: vezeti a háztartást, dolgozik, neveli a gyerekeket

minden családban más :)

2009. nov. 14. 17:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hol. Mert mondjuk egész más ez bizonyos afrikai országokban, vagy még egy csomó helyen, és más lehet Európában, az USA-ban pl.

De gondolom te inkább a nyugati társadalmakra vagy kíváncsi. Hát ugye manapság több alternatíva is van. Mert azért sokan vannak, akik választhatják a klasszikus felállást (mondjuk ez nálunk annyira nem általános dolog). Szóval lehet ez úgy is, hogy a férfi szerepe a család anyagi javainak a biztosítása, a gyermeknevelésben pedig egyfajta fegyelmező szerepet tölt be, vagy csak a kellemesebb pillanatokat élvezi, a nő pedig a háztartást vezeti, neveli a gyerekeket.

De azért a nyugati társadalmaknál ma már a legáltalánosabb az, hogy a nők is, és a férfiak is dolgoznak, nagyjából ugyan azt a szerepet töltik be, csak egy kicsit másképp.

2009. nov. 14. 18:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Hm. én mondjuk nagyon szeretnék majd anyit keresni hogy a jövendőbeli feleségemnek ne keljen dolgoznia, csak a háztartást vezetnie! Viszont akkor természetesen elvárnám hogy abba minimális szerepem legyen! De sok mindentől is füg ez! Ha nem sikerülne ez és mindeketten ugyananyit dolgoznánk akkor természetesen megosztanánk a háztartást is! De ha ő mondjuk 8 órát dolgozik én meg 12-őt akkor szintén úgy gondolom logikus lenne ha ő többet vállalna a házimunkából! Ha forditva akkor én! De akkor rosszúl érezném magamat emiat! Nem szeretném ha a majd a feleségem lenne a főkereső! Na nem azért mert féltékeny lennék rá, hanem mert úgy érzem hogy főleg nekem kell fentartanom a családomat!
2009. nov. 14. 18:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Harmadik vagyok, ha már így a személyes véleménynél tartunk, én pedig pont azt nem szeretném, ha a férjem dolgozna egyedül. Még ha milliókat is keresne, én rosszul érezném magam, ha nem dolgoznék. Ha mittudom én , fodrászra is a férjemtől kéne pénzt kérnem. De nem csak a pénzkérés miatt, hanem azért is, mert manapság már nem csak a fizikai adottságok dominánsak a munkában, tehát nem kaszálni kell, meg takarmányozni a legtöbb családban, ezért mindkét nem találhat magának olyan munkát, ami az adottságainak megfelel, azaz mindketten munkaképesek. És a háztartást is ugyan így mindketten képesek ellátni. Ezért én annak a híve vagyok, hogy minden munkát egyenlő arányban kell elosztani. Mondjuk engem nem zavar, ha mások máshogy csinálják, amíg ez mindkét félnek megfelel.
2009. nov. 14. 18:32
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
második: hát ez a családminta szép lenne,de ez sajna már rég nem igy van..!A nők is karrierre vágynak stb..!Talán még vidéken inkább eltudom képzelni de itt Bp-en már annyira sztem nem jellemző és ezzel nem azt mondom,hogy nincs ilyen..!Főleg a mostani nehézkes időkben,ugye...
2009. nov. 14. 19:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Valóban kitágult az értelmezés, és nem lehet a régi sémákat használni. A nők is többre vágynak a háztartás vezetésénél, és nem osztom a sajnálkozó véleményt, hanem kiteljesedésnek tartom ezt. Azért (általában) mégis vannak női szerepek, a nőknek az érzelmek területén jobb a felfogó képességük, és a szeretetet adó képességük is, intuitívabbak, azaz jobb antennájuk van a szellemi küldemények felfogására, empátia készségük jobb, azaz a mások helyzetébe könnyebben beleélik magukat, így segíteni is jobban tudnak. Az ő szerepük tehát a szépség és jóság elhozása a Földre.

Idézet Madáchtól, a záró jelenetből, abból, amit az Úr mondott eligazításul az emberpárnak, pontosabban Ádámnak:

"...S ha tettdús életed zajában elnémul az égi szó, e gyönge nő tisztább lelkűlete felfogja azt, és szíverén át költészetté fog ".... elakadtam az idézettel, de az a lényeg, hogy ha Ádám nem is hallja meg az égi szót, mert sok a munka, meg a loholás, akkor majd Éva meghallja, és ő közvetíti párjának: "e két eszközzel álland oldaladnál búban s örömben mind egyaránt vígasztaló, mosolygó gésiusz."

Nekem ez nagyon tetszik, szerintem ma is iránymutató lehet.

2009. nov. 14. 22:04
 8/8 anonim ***** válasza:
19:11-es: "vidéken"??? Az valami városnak a neve? Könyörgöm, ne csináljunk már úgy, mintha Budapesen mindenki karrierista lenne, "vidéken" meg mindenki gazda és gazdasszony. Más városokban is épp úgy dolgoznak az emberek, mint Budapesten.
2009. nov. 14. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!